minimalistische telefoon geeft rust

Deze minimalistische telefoon geeft je rust en een beter seksleven

12 juni om 09:30
Laatste update: 12 juni om 11:44

Laten we eerlijk zijn, we zijn verslaafd aan onze smartphones. We kunnen niet meer zonder de constante stroom van verleiding en dat is best zielig.

Bekijk je schermtijd en beredeneer dan eens hoeveel van deze tijd je beter had kunnen besteden. Veel van de tijd die je spendeert op je smartphone heeft te maken met afleiding doordat je weer eens in een app gezogen wordt. 

Er zijn al verschillende apps die je smartphone minimaliseren, maar deze zijn makkelijk te omzeilen. Dan is het tijd voor een minimalistische telefoon.

Light Phone 3

Hij ziet er fantastisch uit en hij kan bijna niks. Dit is de Light Phone 3, een telefoon die niet smart is. Dat betekent dat je alleen kan bellen en een sms kan versturen of ontvangen. Daarnaast heb je de beschikking over een agenda, navigatie, notitie mogelijkheid en je kan muziek luisteren.

In de Light Phone 3 wordt geen e-ink scherm meer gebruikt. Feedback vertelde de makers dat meer dan de helft van de gebruikers hier niet mee om kon gaan. 

Daarom heeft deze nieuwe versie een zwart wit OLED scherm dat met een afmeting van 3,92 inch bijna vierkant is. Ook kun je voor het eerst foto’s maken met een Light Phone. Daarvoor gebruik je de 50 megapixel camera aan de achterkant of de 8 megapixel camera aan de voorkant.

Verder maak je gebruik van NFC, een vingerafdrukscanner, het toestel kan tegen water en stof. Ook kun je de batterij vervangen wat het toestel ook nog eens heel erg duurzaam maakt.

Ook de specs zijn aardig met een werkgeheugen van 6GB en een interne opslag van 128GB. Het Light OS is in feite een gestripte versie van Android. De Light Phone 3 zal in januari 2025 in de verkoop gaan voor 799 dollar. Wil je hem echt hebben dan kun je hem nu bestellen voor 399 dollar.

Struggle is real

Smartphoneverslaving is geen grap. Volgens dit onderzoek zegt 62% van de jongeren verslaafd te zijn aan het apparaat. In dit onderzoek werd ook het volgende dilemma voorgelegd 'Smartphone of seks'. Meer dan 30% van de ondervraagden verkiest de smartphone boven seks, onder jongeren is dat nog veel hoger. Een minimalistische telefoon is niet alleen goed voor je rust maar ook je seksleven.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.