Hier zie je de hoofdband van Memphis haarscherp

 UHD kijken Nederland 1
12 juni om 10:48
Laatste update: 12 juni om 11:30

Een EK of WK is traditioneel een periode waarvoor je een nieuwe televisie gaat kopen. Beter en groter beeld geeft je meer plezier in het kijken. Nu gaat ook vanaf de  ‘andere kant’ het beeld beter worden.

Twee kabelmaatschappijen gaan tijdens het EK in Duitsland een extra kanaal lanceren. Op kanaal 999 kijk je niet naar een nieuwe zender maar naar Nederland 1 uitgezonden in UHD.

Ultra High Definition

UHD staat voor Ultra High Definition (3,840 x 2,160). Deze techniek zorgt voor een verbeterde kleurweergave, contrast en een vloeiender beeld. Het nieuwe kanaal zal tussen 14 juni en 14 juli uitzenden en in deze periode zullen de kabelmaatschappijen DELTA en Caiway feedback verzamelen. 

Kanaal 999 is alleen toegankelijk voor de gebruikers van interactieve TV en die de Aria 7X, Kamai 7X en Aria 710 ontvangers gebruiken. Daarbij moet natuurlijk ook je televisie kunnen omgaan met UHD

Het kanaal vervangt Nederland 1 niet. Ervaar je problemen op het kanaal met UHD kun je gewoon terugschakelen naar het reguliere kanaal van Nederland 1.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.