Ford haalt Tesla- en Apple-personeel binnen voor mysterieuze goedkope EV

©Unsplash

Ford haalt Tesla- en Apple-personeel binnen voor mysterieuze goedkope EV

Ford heeft altijd het imago van betaalbare maar goede auto’s gehad en dat willen ze voor de elektrische automarkt ook worden. Daarom ontwikkelt Ford een goedkope elektrische auto die het moet opnemen tegen de Chinese modellen. Tientallen mensen van Tesla, Rivian en Apple’s voormalige EV-team, werken inmiddels voor Ford aan het project.

TechCrunch ontdekte de indrukwekkende teamuitbreiding via een rondje LinkedIn. Ford begon flink te rekruteren sinds 2023. Naar de techsite z’n schatting moet Fords EV-team inmiddels zo’n 300 hoofden tellen. Daarvan komen er 50 bij Rivian vandaan, 20 bij Tesla en een handvol van Apple. De ex-collega’s van Tim Cook werkten eerder in het ter ziele gegane EV-team, die een Apple Car ontwikkelden die helaas nooit uit het testlab mocht rijden.

Goedkope Ford vs goedkope Tesla

Verder heeft Ford sinds vorig jaar ook nog tientallen mensen aangenomen van Canoo en Lucid Motors. Eind 2023 namen ze bovendien de start-up Auto Motive Power (AMP) over, die aan de goedkope Ford EV mocht gaan werken. Ford CEO Jim Farley zei begin dit jaar nog dat het verslaan van Tesla en de Chinese EV-merken hun einddoel is. Chinese elektrische auto’s zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan westerse merken en ook Tesla ontwikkelt een scherp geprijsde EV die naar schatting in 2025 wordt gelanceerd.

Het team wordt intern Ford Advanced EV genoemd. TechCrunch kreeg geen bevestiging van de automaker dat alle nieuwe werknemers op het goedkope elektrische Ford-project zitten. Ook wezen ze de website erop dat het team mogelijk aan andere autoprojecten meewerkt.

Er zijn nog geen beelden van de goedkope elektrische Ford en wanneer de Amerikanen de lancering gepland hebben, blijft ook nog even geheim.

Lees meer over elektrisch rijden en abonneer je op onze nieuwsbrieven.