ChromeOS gaat meer gebruik maken van Android

©Google

ChromeOS gaat meer gebruik maken van Android
13 juni om 13:52

Google beheert twee besturingssystemen, Android en ChromeOS. Beide met veel succes, maar ze gaan dichter bij elkaar komen.

Eerst was daar Android. Een Open Source besturingssysteem voor smartphones. Daarna kwam ChromeOS dat met veel succes laptops bestuurt die gebaseerd zijn op werken in een browser.

Ontwikkelen

Beide systemen worden naast elkaar ontwikkeld. Dat betekent dat soms werk twee keer gedaan moet worden, dat is niet efficient.

Google heeft in een blog op zijn website laten weten de twee systemen meer in elkaar te gaan schuiven. De verandering zit vooral aan de kant van ChromeOS. Dit systeem zal meer gaan bouwen op de basis van Android.

AI maakt het noodzakelijk

De grootste reden van deze verschuiving is niet de efficiëntie. De razendsnelle ontwikkeling van AI is de aanjager van deze beslissing. Door grote delen van de Android Stack te delen kan Google sneller functionaliteiten naar laptops en smartphones brengen.

Het zal nog wel even duren voordat jij en ik hier iets van merken. Naast de software zal er ook het een en ander op hardware gebied moeten worden aangepast. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.