Dit is waarom je Chrome nu moet updaten, en snel ook

©google

Dit is waarom je Chrome nu moet updaten, en snel ook
13 mei om 09:33
Laatste update: 13 mei om 09:33

Software is kwetsbaar. De ontwikkelaars worden slimmer, maar diegene die proberen in te breken worden ook steeds beter. Google heeft voor de vijfde keer dit jaar een kritische update uitgebracht voor Chrome.

Gebruik je Chrome, dan is dit bericht belangrijk voor jou. Google heeft namelijk een kritisch lek ontdekt in zijn browser Chrome. Dit lek was nog niet bekend bij de zoekgigant en is ontdekt door een anonieme onderzoeker.

Nu updaten

Google heeft nog niet aangegeven wat de gevolgen van het lek precies zouden kunnen zijn, maar dat is niet ongewoon. Ze wachten eerst totdat zo veel mogelijk gebruikers de update hebben geinstalleerd, je wil immers mensen niet op een verkeerd idee brengen.

Hoe moet ik updaten?

De update die je nu moet gebruiken is 124.0.6367.201/.202 voor Mac 124.0.6367.20 voor Windows. Klik op de drie puntjes rechtsboven in de browser en ga naar instellingen. In de instellingen ga je helemaal onderaan naar ‘Over Chrome’ 

Daar kun je checken of je de meest recente versie draait of dat je hem nog moet installeren. Overigens geldt dat voor alle browsers die Chromium als basis gebruiken. Hier lees je de officiële gegevens van Google.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.