Deze goedkope draadloze koptelefoon heeft een batterijduur van 90 uur

© Audio-Technica

Deze goedkope draadloze koptelefoon heeft een batterijduur van 90 uur
13 juni om 23:23
Laatste update: 20 juni om 22:10

De populaire koptelefoon van Sony, de WH-1000XM5, heeft een behoorlijke batterijduur van 30 uur als de actieve ruisonderdrukking uit staat. Maar de nieuwe ATH-S300BT van concurrent Audio-Technica doet er maar liefst drie keer zo lang over om leeg te raken.

Tijdens de indrukwekkende 90 uur aan speeltijd van de nieuwe koptelefoon moet ook wel de ruisonderdrukking uit hebben staan. Als je die wel wil gebruiken, houd je nog 60 uur aan batterij over. Met een oplaadbeurt kan je dus zelfs met heel lang luisteren per dag makkelijk een week vooruit.

Als de ATH-S300BT toch leegraakt, kan je na slechts drie minuten opladen via usb-c weer 2,5 uur extra luisteren.  

Krachtig geluid en transparantiemodus

De koptelefoon zou met zijn 40 mm drivers een krachtig geluid moeten geven en zou veel details in het geluid laten horen. Behalve de ruisonderdrukking die aanwezig is, heeft de koptelefoon ook een transparantiemodus. Ook is er voor gamers een modus met een lage latency. 

Met multipoint kun je tegelijk met twee bluetooth-apparaten verbinding maken. De fabrikant maakt geen melding van ondersteuning van aptX HD of andere hoge kwaliteit audiocodes. Deze headset moet het dan ook vooral van zijn batterijduur hebben.

De koptelefoon van Audio-Technica is niet alleen via bluetooth te koppelen, maar kan hij ook bedraad worden gebruikt. Zowel op de koptelefoon als in het meegeleverde kabeltje is een microfoon aanwezig om te kunnen bellen.

De ATH-S300BT is in zwart of beige verkrijgbaar voor 119 euro. Daarmee zit deze headset van Audio-Technica in een lagere prijsklasse dan de Sony WH-1000XM5 en de nieuwe Sonos Ace.

Lees meer over koptelefoons en mis niets met onze nieuwsbrief.