©TheVerge

Microsoft stelt lancering Recall uit en gaat eerst intern testen

Microsoft stelt lancering Recall uit en gaat eerst intern testen

14 juni om 13:01
Laatste update: 14 juni om 13:44

Microsoft pakte onlangs groots uit met nieuwe pc’s die AI helemaal omarmen. De Copilot+pc’s hebben allerlei tools waaronder Recall. Deze functie wordt nu even uitgesteld.

Met Recall moet je snel zaken terug kunnen vinden op je pc, omdat de tool elke paar seconden kijkt wat je aan het doen bent. Dat gaat niet alleen om documenten maar ook om berichten en websites die je gelezen hebt.

Er was al heel snel kritiek op Microsoft en Recall. Ten eerste bleek dat deze functie ook op goedkopere langzame pc’s kan draaien, wat niet strookte met het Copilot+pc-verhaal. Daarnaast ontdekten onderzoekers dat de ‘snapshots’ die Recall maakt makkelijk te ontdekken waren. Een goudmijn voor elke hacker.

Uitstellen

Microsoft heeft zich deze kritiek aangetrokken. Het bedrijf liet weten de beveiliging op te schroeven. De belangrijkste verandering is dat Recall nu opt-in is geworden. De gebruiker moet toestemming geven, en wanneer die de Recall-timeline wil bekijken moet er worden ingelogd via een account.

Ondanks deze maatregelen heeft Microsoft toch de verstandige beslissing genomen om de lancering uit te stellen. Recall zal eerst worden uitgerold in het Windows Insider Program. Pas wanneer de gebruikers daar tevreden zijn zal er een datum bekend worden gemaakt. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.