IKEA onthult goedkope usb-kabels en nieuw verlengsnoer

©IKEA

Deze nieuwe usb-c-kabels van IKEA zijn snel en voordelig

IKEA heeft nieuwe producten voor het opladen van je apparaten uitgebracht. Het zijn een verlengsnoer en meerdere gevlochten usb-c-kabels. De kabels zijn snel en relatief voordelig.

IKEA heeft in Nederland nieuwe gevlochten usb-c-kabels uitgebracht in verschillende kleuren. De Rundhult is een usb-c naar usb-c-kabel, waarmee je ook je laptop of tablet kunt opladen. De 1,5 meter lange kabel ondersteunt tot 100 W. De Rundhult is verkrijgbaar voor 7,99 euro.

USB-C

De nieuwe Lillhult-kabels zijn er in versies met usb-c naar usb-c voor 5,99 euro, usb-c naar Lightning voor 9,99 euro en usb-a naar usb-c voor 3,99 euro. De kabels zijn 1,5 meter lang en hebben een stoffen snoer met een gebreide structuur, wat ze volgens IKEA geschikt maar voor 'intensief dagelijks gebruik'. 

Ze kunnen datasnelheden tot 480 Mbps aan. Zowel de Rundhult als de Lillhult zijn compatibel met IKEA’s nieuwe USB-C-snelladers Sjöss

Verlengsnoer

De nieuwe Skotat-verlengkabel van 1,8 meter heeft drie AC-stekkerpoorten van maximaal 250V en twee usb-c-poorten. Als je één usb-c-poort gebruikt is het vermogen 45W, gebruik je er twee dan is dat 22W per poort. De poorten ondersteunen de laadprotocollen PD 3.0, PPS en QC4+. 

De Skotat is ook aan de muur op te hangen doordat hij aan de achterkant beschikt over plusvormige gaten. Als hem op een plat oppervlak neerlegt, kun je die openingen aan de achterkant bedekken met meegeleverde antislippluggen van thermoplastic rubber. Daardoor blijft het verlengsnoer netjes op zijn plaats. De Skotat kost 24,99 euro.

Slimme stekker

IKEA kwam onlangs ook al met de nieuwe slimme stekker TRETAKT en een nieuwe slimme lamp. Daarnaast komt Ikea dit najaar met een nieuwe slimme stekker voor energie-monitoring.

Lees meer nieuws over IKEA en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.