NASA viert Pride-maand met een bijzondere vlag

©Unsplash

NASA viert Pride-maand met een bijzondere vlag
16 juni om 21:00

In Nederland lijkt Pride-maand soms augustus te zijn, door Canal Pride in Amsterdam, maar over het algemeen vieren veel landen Pride in juni. Zo ook de Verenigde Staten. Ruimtevaartorganisatie NASA doet het met een heel bijzondere vlag.

De Pride-vlag is vol kleur en dat geldt ook voor de ruimte. Reden voor Rachel Lense, verantwoordelijk voor communicatie bij NASA, om zich deze week te storten op de mooiste Pride-vlag:

I made this Pride flag using only NASA images and our team thought it would be cool to share on social (I work on the NASA heliophysics communications team), but it's getting all sorts of hate on the bird app and Fbook. Thought y'all might be more appreciative of it here.

[image or embed]

— Rachel Lense is Professionally Curious (@rachellense.bsky.social) Jun 14, 2024 at 4:19

NASA Pride-vlag

Nieuwsgierig wat wat is? Het witte deel zijn wolkenwervelingen, het roze is het poollicht, lichtblauw is een zonnevlam, bruin is Jupiters North Temperate Belt, geel is Jupiters maan Io, oranje is -uiteraard- Mars, zwart komt van het Ultra Deep Field van de Hubble, rood komt van een rode sprite, groen is algenbloei, blauw is de waterplaneet Neptunus en paars komt van de krabnevel. Een bijzonder eindresultaat, al die ruimtefoto’s die door de jaren heen zijn verzameld en waarvan we er dankzij onder andere de James Webb-ruimtetelescoop alleen maar meer van zien.

Meer wetenschap, en mis niets met onze Bright-app.