Nintendo onthult nieuwe Zelda-game, Mario & Luigi en toont meer Metroid Prime 4

©Nintendo

Nintendo onthult nieuwe Zelda-game, Mario & Luigi en toont meer Metroid Prime 4
18 juni om 17:14

Nintendo heeft laten zien welke games Switch-spelers later dit jaar kunnen verwachten. De grootste verrassingen waren een nieuwe Zelda-game met de prinses in de hoofdrol en een nieuw hoofdstuk in de Mario & Luigi-reeks.

De nieuwe Zelda-game heet The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom en anders dan normaal besturen spelers niet Link, maar prinses Zelda. Er ontstaan vreemde magische gaten in Hyrule, en Link is in zo'n gat gevallen. Het is aan Zelda om met een soort kopieer-magie de boel te redden. Ze kan objecten en vijanden kopiëren, en daarmee vechten en puzzels oplossen.

Echoes of Wisdom heeft hetzelfde speelse uiterlijk als de remake van Link's Awakening uit 2019, waarbij de personages er als speelgoed uitzien. Dit lijkt een kleinere titel te worden, niet vergelijkbaar met Breath of the Wild of Tears of the Kingdom. Dat scheelt wel wachten, want The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom verschijnt al op 26 september voor de Nintendo Switch.

Mario & Luigi: Brothership

Onlangs verscheen de komische Mario-RPG Paper Mario: The Thousand Year Door voor de Nintendo Switch. En dit jaar verschijnt er ook een titel in die andere komische RPG-reeks, namelijk Mario & Luigi: Brothership. De laatste nieuwe game in de Mario & Luigi-reeks verscheen in 2015, met de Paper Mario-crossover Mario & Luigi: Paper Jam.

In de Mario & Luigi-games moeten de bekende broers samenwerken om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. Vaak is Luigi in de games nog wat klunziger dan in andere Mario-games. Deze game ziet er wat meer 3D uit dan de vorige titels, maar ook hier staat de samenwerking tussen de broers weer centraal. Mario & Luigi: Brothership verschijnt op 7 november voor de Nintendo Switch.

Metroid Prime 4 waarschijnlijk op Switch 2

Nintendo heeft ook eindelijk een nieuw teken van leven gegeven van de langverwachte game Metroid Prime 4. De titel werd in 2017 voor het eerst aangekondigd, maar daarna bleef het lang stil. De ontwikkeling werd opnieuw opgestart, nu met originele Metroid Prime-ontwikkelaar Retro Studio's aan het roer.

Eindelijk is er een trailer, en die oogt als vanouds. Spelers kijken first-person door het vizier van premiejaagster Samus Aran, en kunnen de omgeving scannen om meer te weten te komen. Er is een nieuwe vijand te zien, vergezeld door Metroids.

De game Metroid Prime 4 Beyond verschijnt in 2025, en daarbij werd geen spelcomputer genoemd… Dat doet sterk vermoeden dat deze nieuwe Metroid-game één van de eerste titels voor de opvolger van de Nintendo Switch zou kunnen zijn, die ook volgend jaar wordt verwacht.

Meer Nintendo en mis niets met onze Bright-app.