Snap laat generatieve AI zien om AR lenzen mee te maken

Snap generatieve AI AR Lenzen
19 juni om 13:45

Snap is het moederbedrijf van Snapchat. Deze app heeft al heel lang verschillende AR ervaringen. Deze worden binnenkort nog veel beter.

De AR (Augmented Reality) ervaringen van Snap komen tot uiting in de lenzen van Snapchat. Wie heeft er niet met de konijnenoren en tanden gespeeld? Ook bedrijven kunnen deze technologie gebruiken om een eigen lens te maken als onderdeel van een campagne.

Generatieve AI

Om zijn voorsprong te behouden moet Snap blijven investeren in deze techniek. Op een beurs heeft het een voorproefje gegeven van wat er binnenkort mogelijk is met de Lenzen van Snapchat.

Het bedrijf heeft een generatieve AI tool ontwikkeld die licht genoeg is zodat hij lokaal op een toestel kan werken. Hiermee kan er door middel van een prompt levendige AR ervaringen gemaakt worden. Deze kunnen dan weer door middel van de Lenzen gedeeld worden.

Beeld Snap

Binnenkort te gebruiken

Snap is al heel ver met deze techniek. Binnenkort zullen de eerste Lenzen gelanceerd worden die gebruik maken van deze techniek. Later zal het ook uitrollen voor de creators en bedrijven.