©Bright

Bright Duurtest: elektrische Peugeot e308 SW station wagon

Duurtest Peugeot e-308 SW: hernieuwde kennismaking valt niet tegen

24 juni om 09:01

Onze autotester Rutger rijdt net geen maand in de nieuwe Peugeot e-308 stationwagon. Deze week: hoeveel beter is een auto bij goed weer?

Voor het eerst in weken is het fatsoenlijk zomerweer hier in Winsum. Dat maakt bijna alles in het leven aangenamer. Waarom begin ik daar over? Omdat ik de Peugeot e-308 SW rij en die reed ik al eens eerder, maar toen was het uitmuntend weer in Barcelona en hoefde ik niets anders te doen dan de auto rijden, een beetje in de camera te kletsen en gevoerd worden in een chique hotel.

Nu ik weer met de e-308 rijdt moet ik kinderen naar school vervoeren, boodschappen halen en is het ’s ochtends 11º C. Zoals de meeste steden leuk zijn in de zomer, zijn de meeste auto’s dat ook wel. Maar zoals slechts weinig steden bij regenachtig poepweer leuk zijn, zo zijn ook aanzienlijk minder auto’s dat. Ik was tijdens de introductie redelijk enthousiast over de nieuwe Peugeot, al is het geen baanbrekende auto. Blijft dat overeind drie weken in Groningen?

iToggles zijn een handig idee

Op de conclusie moet je dus nog even wachten, maar de eerste indruk is goed. De e-308 is geen klassieke schoonheid, maar hij onderscheidt zich wel van het andere metaal hier in de buurt. Allereerst omdat het een stationwagon is in een wereld van SUV’s en daarnaast met de scherpe belijningen die nooit helemaal coherent bij elkaar lijken te passen, maar ook een eigen smoel geven.

Het interieur is fraai en uiteraard vinden we het kleine Peugeot-stuurtje met daarboven een fraai scherm waar in twee lagen driedimensionaal de informatie geprojecteerd wordt. Functioneel is het niet per se beter. Je kunt het zelfs uitzetten. Maar voor mij werkt het wow-effect elke keer dat ik instap. Rechts van de klokken bevindt zich nog een scherm dat ik vooral inzet voor CarPlay-gebruik en daaronder zijn een aantal zogenaamde i-Toggles te vinden. Grote knoppen die je naar eigen smaak kan aanpassen. Ik heb Radio bijvoorbeeld vervangen door ADAS, zodat ik de lane assist makkelijk uit kan zetten. Het zou aardig zijn als je met twee keer klikken of langer vasthouden nog wat meer functionaliteit uit de iToggles kon halen. Maar het is prettig dat je de auto naar je hand kunt zetten.

So far so good

Tot nog toe bevalt de auto me beter in Winsum dan in Barcelona en dat lijkt me goed nieuws.

Volgende week meer over het leven achter het stuur van de Peugeot e-308 SW en…. dan moeten we het ook even over de prijs hebben.

Heb je vragen over de Peugeot e-308 SW, stel ze dan via onze socials.

Rutger test elke maand een andere auto, volg het in de Bright Duurtest en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.