©Unsplash

Dit is hoe weinig games ontwikkeld worden voor PSVR 2

Dit is hoe weinig games ontwikkeld worden voor PSVR 2

23 juni om 20:00
Laatste update: 24 juni om 09:56

Er worden amper games ontwikkeld voor PSVR2. De virtual reality-bril voor PlayStation 5 zou zelfs maar twee aangekondigde VR-games in het verschiet hebben.

De PlayStation VR 2 is een goede virtual reality-bril en er zijn al veel topgames op verschenen, waaronder het Nederlandse Horizon Call of the Mountain, horrorgame Resident Evil in twee vormen en de racegame Gran Turismo 7. Keuze is er genoeg, want er zijn meer dan 200 spellen op de headset beschikbaar. Maar het apparaat lijkt nu wat stil te liggen: er worden maar twee games op ontwikkeld, voor zover bekend. 

PSVR2

We berichtten al in maart over een mogelijke stop op de productie van de headsets en ook qua games lijkt Sony het plan te volgen om even op de pauzeknop te drukken als het om de VR-headset gaat. Bronnen bevestigen aan Android Central dat Sony ook flink snijdt in de budgetten voor VR-games, waardoor het voor gamestudio’s minder aantrekkelijk wordt om deze veelomvattende spellen te ontwikkelen. 


Welke games het zijn, dat is onbekend, maar er zouden bij Sony maar twee PSVR 2-spellen in ontwikkeling zijn. We hebben hier verder nog niets over gehoord, waardoor er wordt getwijfeld of die ooit nog wel het daglicht zullen zien. Het ziet er dus niet heel goed uit voor de VR-bril, al is er gelukkig wel genoeg aan huidige games om uit te putten. Het feit dat bij het hack van Insomniac, dat de uitgelezen studio is voor VR-games, geen enkele virtual reality-game voorbij kwam, leek al een teken aan de wand te zijn en dit wordt nu versterkt door deze bron. Het is te hopen dat Sony nog wat geheimen voor ons heeft in de vorm van VR-games die in ontwikkeling zijn, maar de hoop erop wordt steeds kleiner.

Lees onze review van PSVR2 en download onze app.