© Unsplash

Toch niet zo’n hit: 'Sony pauzeert productie PSVR2-bril'

Toch niet zo’n hit: 'Sony pauzeert productie PSVR2-bril'

18 maart - 15:12

Sony’s PlayStation VR2-headset (PSVR2) lijkt toch niet zo’n grote hit als gehoopt: volgens ingewijden heeft het bedrijf de productie tijdelijk stopgezet, omdat er simpelweg teveel nog in het magazijn klaarliggen.

De bronnen vertellen aan Bloomberg dat de verkoop van de PSVR2 steeds trager liep sinds de introductie een jaar geleden. In totaal zijn er twee miljoen exemplaren van de headset verkocht, maar een significant deel daarvan zou nog in pakhuizen liggen omdat ze niet zijn verkocht.

Door de productie tijdelijk te staken, hoopt Sony het overschot aan brillen weer op te lossen. Dan kan het proces weer worden opgestart zodra er tekorten dreigen te komen.

Volgens Bloomberg loopt de verkoop slecht door een tekort aan software. Recent beloofde Sony de PSVR2 compatibel met gaming-pc’s te maken, zodat je daarop games kunt spelen die niet via de PlayStation 5 te spelen zijn.

PS5 niet aan te slepen

Een overschot aan een PlayStation-apparaat is ongebruikelijk: jarenlang was de PlayStation 5 niet aan te slepen, waardoor de console zelden op voorraad was. Dat lag toen aan de chipcrisis, waardoor er simpelweg minder apparaten gemaakt konden worden dan gewild.

Sony’s PSVR2 heeft flinke concurrentie uit Silicon Valley: naast Meta’s Quest-headsets verkoopt Apple sinds begin dit jaar ook de Apple Vision Pro, een hoogwaardige bril. Die koop je nu nog alleen in de Verenigde Staten, voor een forse prijs: 3500 dollar.

Lees meer over virtual reality en abonneer op onze nieuwsbrief.