Goedkoopste Polestar 2 heeft nieuwe accu: groter bereik en sneller laden voor zelfde prijs

©Polestar

Polestar 2 grotere accu met sneller laden voor 44.950 euro
25 juni om 12:41

De instapversie van de Polestar 2 werd eerder dit jaar al goedkoper, nu is het accupakket vernieuwd. Dat levert een groter bereik en sneller laden op, voor dezelfde prijs.

Het gaat om de Polestar 2 Standard Range Single Motor, het instapmodel in het aanbod dat eerder dit jaar in prijs daalde naar 44.950 euro en dus in aanmerking komt voor de SEPP-subsidie. Bij dat instapmodel lever je het meest in op de accu: alle andere uitvoeringen van de Polestar 2 komen met 82 kWh-accu, de instapper kwam met een 69 kWh-accu.

Nu is er dus een nieuw accupakket voor dat instapmodel, met tromgeroffel 1 kWh meer. Dat klinkt op zich als weinig, en met die 70 kWh wordt het WLTP-bereik vergroot tot 554 kilometer. Dat zijn een hele 8 kilometers meer dan bij het vorige model, schrijft AutoWeek. De grotere winst zit dan ook in het snelladen.

Stuk sneller laden

Dankzij de nieuwe accu kan de Polestar 2 Standard Range Single Motor nu met 180 kW snelladen, waar dat voorheen 135 kW was. Dan laadt je in 26 minuten van 10 naar 80 procent, waar dat met de vorige accu 34 minuten duurde.

De wagen is verder onveranderd, en heeft dus nog steeds die achterwielaandrijving met 272 pk en 490 Nm koppel. De instapper sprint in 6,4 seconden naar de honderd. En de topsnelheid ligt met 205 km/u iets hoger dan bij de gemiddelde elektrische auto, voor wie de Autobahn nog weleens aandoet. Dan is de accu wel beduidend sneller leeg.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.