Motorola onthult nieuwe Razr-vouwtelefoons met grootste buiten-scherm tot nu toe

©Motorola

Motorola onthult Razr 50 en Razr 50 Ultra vouwtelefoons met groter buiten-scherm
25 juni om 18:00

Motorola heeft de Razr 50 en Razr 50 Ultra onthuld. De vouwtelefoons hebben een groter vouwscherm aan de buitenkant en leggen natuurlijk de nadruk op AI dit jaar.

De Razr-telefoons zijn al een paar jaar terug met opvouwbaar scherm aan de binnenkant. Op de buitenkant zat ooit een piepklein schermpje, maar inmiddels mag dat scherm er wezen. Bij de Razr 50 gaat het inmiddels om een 3,6-inch scherm, de 50 Ultra meet zelfs 4 inch. En verschil moet er zijn: bij de Razr 50 is dat buiten-schermpje een nette 90Hz, maar de Ultra toont aan de buitenkant gewoon Dolby Vision, en gaat tot 165Hz.

Opengevouwen zijn beide nieuwe Razrs 6,9 inch, met een amoled-scherm. De gewone Razr 50 gaat tot 120Hz, en de Ultra gaat aan de binnenkant net als aan de buitenkant naar 165Hz. Een ander groot verschil tussen de toestellen is de chip. De Razr 50 draait op de MediaTek Dimensity 7300X-chip, de Razr 50 Ultra op de Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3. Allebei 4nm octa-core-chips, maar de Snapdragon is wel wat krachtiger.

Verder hebben beide telefoons een 32MP-selfiecamera op het grote scherm, maar wie slim is maakt de selfies met het kleine scherm. In het kleine scherm zitten twee gaten voor de grote lenzen, waar je mooiere foto's mee maakt. Bij de Razr 50 zitten daar een 50MP-hoofdcamera en een 13MP ultragroothoeklens in, de Ultra biedt een 50MP-hoofdcamera en een 50MP-telelens met 2x optische zoom.

AI-functies van foto's tot reizen

Natuurlijk legt ook Motorola de nadruk op nieuwe AI-functies in Android. Zo kan de Google Gemini-assistent vanaf het kleine buiten-scherm worden opgeroepen via de aan/uit-knop en kan bijvoorbeeld makkelijk een route worden gepland, of worden gevraagd naar waar de gebruiker naar kijkt. Ook krijgen Razr-gebruikers 3 maanden gratis toegang tot Gemini Advanced.

En ook op foto-gebied wordt AI ingezet. De Photo Enhancement Engine gebruikt AI om instellingen van meerdere

opnamemodi tegelijk toe te passen. Ook is er AI-stabilisatie voor soepelere video's die schokkerig zijn opgenomen, en bij actievideo's wordt de sluitertijd automatisch aangepast om bijvoorbeeld snelle sportmomenten vast te leggen.

De Superzoom-functie laat gebruikers verder inzoomen op foto's, door die met AI scherper te maken.

De Motorola Razr 50 is er in de kleuren Koala Grey, Beach Sand en Spritz Orange en is vanaf 1 juli verkrijgbaar voor 899,99 euro. De Motorola Razr 50 Ultra komt in de kleuren Navy Blazer, Dill Green, Peach Fuzz en Peacock Pink en is vanaf vandaag te bestellen voor 1199,99 euro.

Meer smartphones en mis niets met onze Bright-app.