©Kallaway

Je favoriete beroemdheid is straks een AI-bot op Instagram

Je favoriete beroemdheid is straks een AI-bot op Instagram

30 juni om 16:00

Misschien stuur je je favoriete beroemdheid wel eens een berichtje op Instagram. Even een DM om te laten weten dat zijn haar leuk zit, of om te reageren op een video waar je een duidelijke mening over hebt. Straks krijg je misschien wel een reactie, maar niet van die echte persoon.

Meta is gestart met een test om influencers hun eigen chatbots te laten maken. Zo kunnen die bots de vele direct messages beantwoorden die ze binnenkrijgen. Mensen zien wel dat ze met een AI-chatbot spreken: dat staat er namelijk bij aangegeven met de letters AI en een waarschuwing. Zo weet je dat je niet met de echte persoon spreekt, maar het is tegelijkertijd een manier voor Meta om zich in te dekken. De waarschuwing laat namelijk ook weten dat de AI mogelijk inaccurate of over de schreef gaande dingen kan zeggen. 

DM'en met een AI-celebrity

De oplossing wordt nu getest onder diverse influencers in de Verenigde Staten. Meta-hoofd Mark Zuckerberg zegt erover: “We zijn bezig met een vroege test in de VS van onze AI-studio, dus je kunt de komende weken AI's van je favoriete makers en op interesses gebaseerde AI's gaan zien op Instagram. Deze zullen voorlopig vooral te zien zijn in messaging en worden duidelijk gelabeld als AI. Het is nog vroeg en de eerste bètaversie van deze AI's, dus we zullen blijven werken aan het verbeteren ervan en ze binnenkort beschikbaar maken voor meer mensen.”

Onder andere Wasted en Don Allen Stevenson III hebben zo’n chatbot aanstaan, waar je wel vanuit Nederland mee kunt praten. Dit is slechts het topje van de ijsberg. Zuckerberg heeft al gezegd dat hij hoopt dat er veel verschillende AI-chatbots komen, zodat iedereen een chatbot heeft voor de verschillende interesses die er zijn. Zo kan een influencer ook een chatbot maken die juist helemaal niet een soort kopie is van henzelf: ze kunnen het ook heel erg op één ding toespitsen. Het is in eerste instantie afwachten hoe populair het wordt, voordat we het op meer plekken gaan zien.

Meer kunstmatige intelligentie en mis niets met onze Bright-app.