Deze slimme bril gebruikt ChatGPT, Gemini en en kan het montuur verwisselen

©Solos

slimme bril  ChatGPT, Gemini  montuur verwisselen
1 juli om 10:04
Laatste update: 1 juli om 11:29

Solos maakt slimme brillen en dat doen ze heel…slim. Je kunt namelijk heel eenvoudig het montuur verwisselen. Daarnaast maakt de nieuwste versie gebruik van ChatGPT 4o en Google Gemini.

In de categorie Wearables zien we een langzame opmars van de slimme bril of in goed Nederlands,de Smart Glasses. De meest bekende van dit ogenblik is wel de Meta Ray-Ban samenwerking, maar er zijn meer partijen. 

Solos AirGo Vision

Solos heeft een nieuw model op de markt gebracht. De AirGo Vision is een verbetering van de voorgaande modellen. Er is een upgrade in de vorm van een camera die naast het glas aan de linkerkant van de bril zit. Met deze camera kun je foto’s nemen of in samenwerking met een AI-tool meer informatie opvragen over wat je ziet. De Solos AirGo Vision werkt met ChatGPT 4.o en met Gemini, daarnaast zou het ook met Claude werken.

Naast de camera heeft deze slimme bril speakers en notificatielampjes. De echte noviteit zit hem in het verwisselbare montuur. De ‘pootjes’ met het brein van de slimme bril kun je heel eenvoudig uit het montuur trekken. Daarna kun je er een ander montuur opzetten, bijvoorbeeld een zonnebril of een bril om mee te sporten. Een mooie en zeer interessante manier om de bril de hele dag bruikbaar te maken.

Kopen

De Solos AirGo Vision gaat deze maand in de verkoop. Er is een starterset van 250 dollar, maar dan heb je geen montuur met een camera. De monturen beginnen bij 89 dollar.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.