‘Samsung laat je straks je gezondheidsdata delen met anderen’

©Samsung

Samsung gezondheids data delen
1 juli om 19:50
Laatste update: 1 juli om 20:07

We staan aan de vooravond van een nieuwe Samsung Unpacked. Daar verwachten we veel nieuwe producten en upgrades. Het lijkt er op dat Samsung het mogelijk gaat maken data over je gezondheid met anderen te delen.

In de app van Samsung Health is een nieuwe functionaliteit ontdekt. Deze functionaliteit is een bekende voor Apple Watch gebruikers en zal nu (waarschijnlijk) ook op de Samsung Galaxy Watch te gebruiken zijn.

Kijk naar mijn gezondheid

Het gaat om het delen van de data rondom je gezondheid met familieleden of anderen die je dat toevertrouwt. In de screenshots die men uit de data heeft weten te halen zie we dat er een goedkeuringsproces is. Men moet (logisch) toestemming geven voor het delen van de data. Wanneer men wil kan het delen direct worden stopgezet. Bij minderjarigen moeten de ouders toestemming geven.

Een screenshot van de nieuwe functie

Diegene waarmee je deelt met wel een Samsung Wearable zoals de Galaxy Watch dragen. Wanneer deze functie zal worden uitgerold is niet bekend. Het laat zich raden dat dat op 10 juli zal zijn wanneer Samsung zijn tweede Unpacked van dit jaar organiseert.

Naast de nieuwe Samsung Galaxy Watch 7 en een Galaxy Watch 7 Ultra verwachten we ook eindelijk de lancering van de Galaxy Ring te gaan zien. Op het gebied van smartphones zullen we een nieuwe generatie van de Samsung Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold kunnen begroeten. Men verwacht dat ook deze keer Samsung veel nadruk gaat leggen op Galaxy AI om de aanval van Apple te kunnen pareren.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.