Crazy Taxi is terug, maar dan twee keer zo heftig - en dat is goed

©Sega

Nieuwe beelden van Crazy Taxy opgedoken
1 juli om 20:57
Laatste update: 1 juli om 23:25

Voor wie het spel ooit in een arcadehal heeft gespeeld, zal deze reboot waarschijnlijk extra veel plezier opleveren. Het spel waarin je als taxichauffeur de stad doorscheurt, is in volle ontwikkeling en keert binnenkort dus terug.

In december vorig jaar kondigde Sega de opvolger van zijn Crazy Taxi al aan en nu zijn er nieuwe details bekend over de game. In een filmpje over de ontwikkeling van het spel worden een aantal korte fragmenten van het spel getoond. Ondanks dat het filmpje in het Japans is, kun je met de ondertiteling toch een aardige indruk krijgen. Het belooft in ieder geval een AAA-game (oftewel 'Triple A game') te worden, wat suggereert dat er aanzienlijk veel wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de game. Het bedrijf achter Sonic The Hedgehog zet dus hoog in op zijn bewezen taxispel uit de jaren '90.

Open world, massive multiplayer

Vergelijkbaar met de originele release, mag je een open wereld verwachten waarin je vervolgens de vrijheid hebt om rond te racen. Deze keer zul je dit echter kunnen doen samen met je beste vrienden of tegen een hoop andere mensen online. Daarnaast wordt de game blijkbaar ontwikkeld in Unreal Engine, dat bekend staat om zijn ultrarealistische graphics. Het zal dus vermoedelijk gaan voelen alsof je in de echte wereld aan het rijden bent (gelukkig niet). De Japanse uitgever is momenteel nog aan het onderzoeken hoe het de multiplayer-modus op z'n best kan krijgen.

Hoe speel je het?

Het is heel eenvoudig: je speelt de rol van een taxichauffeur en moet dus zo snel mogelijk klanten oppikken en naar hun bestemming brengen. Want dat brengt geld in het laadje. Virtueel geld, welteverstaan. Je raadt het al: daarbij zul je ongetwijfeld een paar verkeersregels negeren om je doel te bereiken. Het spel staat dan ook bekend om zijn hectische gameplay en kleurrijke, levendige uiterlijk.

En hoewel het spel al leuk was om alleen te spelen, zal het ongetwijfeld nog leuker worden wanneer je met anderen speelt. De locatie in het spel is opnieuw geïnspireerd op de zonnige Amerikaanse westkust, met een wereld die aanvoelt als een pretpark.

Het is helaas nog niet bekend wanneer het spel ook daadwerkelijk wordt uitgebracht, maar men heeft het over 2026 of 2027. Ook wordt er niet gezegd of het spel tegen die tijd ook wordt uitgebracht in de arcadehal, waar het avontuur ooit begon.

Hierboven kun je zien hoe het originele spel eruit zag (PS2).

Lees meer nieuws over Games en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.