Deze elektrische boot beweegt zich voort in absolute stilte

©JRYachts

elektrische boot absolute stilte
1 juli om 21:39
Laatste update: 1 juli om 21:42

Niet alleen op de weg groeit het aantal elektrische voertuigen. Ook op het water komen er steeds meer elektrische boten. Het Nederlandse JR Yachts presenteert de Lumen E10, een zeer stille elektrische boot met een prachtige vormgeving.

De Lumen E10 is vanaf de bodem opnieuw gebouwd. Het doel was een boot te ontwerpen die zo stil mogelijk zich over het water kan bewegen. Wanneer we de maker mogen geloven is dat met de Lumen E10 gelukt.

Elektrisch

Veel botenbouwers vervangen alleen de hoofdmotor wanneer men een elektrische boot maakt. Daar wordt de boot stiller van maar er zijn nog steeds geluiden van hulpmiddelen in de boot. 

Tijdens het ontwerp van deze elektrische boot heeft men zoveel mogelijk rekening gehouden met het elimineren van het geluid. Hiermee heeft men een boot gemaakt die vrijwel zonder geluid zich over het water beweegt.

Snelheid

De Lumen E10 kan met een snelheid van 13 kilometer per uur een actieradius halen van 100 tot 160 kilometer. Er is genoeg kracht aanwezig in de boot om erachter te kunnen wakeboarden of te waterskiën met een snelheid van 30-35 kilometer per uur.

Design

Naast de snelheid en en het geruisloze varen mogen wat mij betreft ook de handen op elkaar voor het design. Deze boot is maagdelijk wit en heeft strakke lijnen, al was hij door Jonathan Ive zelf ontworpen. Ik maak de verwijzing naar deze voormalig Apple ontwerper niet voor niks. De boot maar ook de cockpit doet erg 'Applesk' aan.

Tijdens de bouw heeft men gebruikgemaakt van duurzame materialen. Deze volledig elektrische boot is 10 meter lang en 3 meter breed. Hij torent 1, 60 meter boven het water uit en heeft een diepgang van 60 centimeter.

Prijs

Natuurlijk hadden we je hier graag de prijs van deze prachtige creatie willen vertellen. Zoals het persbericht zelf zegt, deze boot is ontworpen voor het hogere segment. In deze kringen praten we niet over prijzen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.