© BeTRITON

Deze elektrische fiets, boot en camper in één huur je binnenkort ook in Nederland

Deze elektrische fiets, boot en camper in één huur je binnenkort ook in Nederland

23 mei om 23:14
Laatste update: 23 mei om 23:14

De BeTRITON is een van de meest unieke vervoersmiddelen ter wereld: een combinatie van e-bike, elektrische boot en camper. De maker belooft een duurzame en leuke manier om vakantie te vieren, voor honderd euro per dag.

De BeTRITON is al een tijdje in de maak, maar nu is er een crowdfundingsactie gestart. Het Letse bedrijf wil de elektrische boot, fiets en camper in één graag echt op de markt brengen en hem verhuren deze zomer. Daarvoor is 100.000 euro nodig, waarvan al bijna een derde is opgehaald.

Met het voertuig moet je je gemakkelijk over zowel land als water kunnen verplaatsen. Bovendien kan je er met twee personen in slapen, wederom op land en water.

Er is een versie met een ingebouwde e-bike en een trailerversie, waarbij je je eigen elektrische fiets kunt gebruiken om hem voort te trekken. Op het water haalt hij snelheden tot 8 km/u en is de actieradius 12,5 kilometer, wat is te verdubbelen met een tweede batterij.

Ook naar Nederland

De prijs van de trailer begint bij 9.900 euro en voor de versie met geïntegreerde e-bike betaal je 17.900 euro. Maar huren voor 100 euro per dag zal voor meer mensen interessanter zijn.

Vorig jaar heeft BeTRITON al een zo’n amfibievoertuig verhuurd als test. Volgens het bedrijf was er grote interesse en was hij alle dagen verhuurd. Het bedrijf wil nu eerst huurlocaties in Letland en Zwitserland opzetten, maar wil vervolgens ook de Nederlandse markt gaan bedienen. Wie weet zie je binnenkort toeristen in een fiets over het water varen.

Kijk ook onze serie over elektrisch vervoer, of kom zaterdag 25 mei naar one e-bike party om zelf 30 e-bikes te testen.