De iPhone X, de originele AirPods en de eerste HomePod zijn nu 'vintage', voel je je al oud?

©Unsplash

Apple zet iPhone X, AirPods en HomePod op lijst vintage-producten
2 juli om 10:38

De eerste AirPods komen alweer uit 2016, en de iPhone X en HomePod verschenen in 2017. En nu zijn ze officieel vintage, en krijgen dus geen updates meer.

De iPhone X was in 2017 een flinke sprong voorwaarts. Ter ere van de tiende verjaardag van het toestel werd de iPhone 9 overgeslagen, en kregen we de X. De eerste iPhone zonder thuisknop, maar met een gezichtsscanner in een inkeping bovenaan het scherm. Zeven jaar later is het ontwerp van de X nog steeds leidend in de huidige toestellen, met als grootste wijziging de komst van het Dynamic Island in plaats van de 'notch'.

Maar die toonaangevende iPhone X staat vanaf nu op Apples lijst met 'vintage' producten, ontdekte MacRumors. Zulke 'vintage' producten worden al meer dan vijf jaar niet meer verkocht, maar minder dan zeven. Dat betekent dat ze nog twee jaar ter reparatie kunnen worden ingediend bij Apple, zolang er onderdelen beschikbaar zijn. Na zeven jaar komen Apple-producten op de lijst 'verouderd' en zijn, en kunnen ze niet meer door Apple of erkende servicepartners gerepareerd worden.

Ook AirPods en HomePod op de lijst

De eerste AirPods staan ook op de vintage-lijst. Met de oordoppen ontketende Apple een kleine revolutie op het gebied van draadloze oordoppen. Die bestonden voor die tijd ook wel, maar werden door de AirPods plots veel populairder en elke concurrent speelde er op in.

De HomePod was een minder grote hit. Hij werd geprezen om geluidskwaliteit, maar was zeker in eerste instantie vooral een apparaat om Apple Music mee te luisteren. Later kwamen er updates waarmee ook andere diensten als standaard ingesteld konden worden, al doet Spotify daar officieel nog steeds niet aan mee – Apple heeft daar wel een eigen oplossing voor bedacht. Ook kunnen AirPods gekoppeld aan een Apple TV dienst doen als Dolby Atmos-speakers. Een vernieuwde HomePod verscheen begin vorig jaar.

Meer Apple en mis niets met onze Bright-app.