©Urban Arrow

Urban Arrow FamilyNext geeft populaire e-bakfiets vernieuwd ontwerp

‘Gloednieuw design’ voor de oer-e-bakfiets van Urban Arrow: zoek de verschillen!

2 juli om 21:13
Laatste update: 5 juli om 16:53

De allerpopulairste elektrische bakfiets van Nederland is de Urban Arrow. Bij sommige basisscholen zie je er 's ochtends wel dertig staan, allemaal praktisch identiek. Nu gaat het ontwerp op de schop: zie jij de verschillen?

De nieuwe Urban Arrow heet FamilyNext, en het merk spreek van 'een gloednieuw design'. Op het eerste gezicht is deze nieuwe Urban Arrow onmiskenbaar een Urban Arrow die erg lijkt op dat populaire Family-model.

Links de Family, rechts de FamilyNext

Maar de verschillen zijn er wel degelijk. Zo is het frame gestroomlijnd en is ook de bak vooraan wat meer afgerond. Optioneel kun je straks zelfs led-lampen op de golvende hoeken voorop de bak zetten: standlandaard zitten daar reflectoren.

Ietsjes duurder

De FamilyNext heeft een geïntegreerde verende voorvork en een nieuw zadel. En subtiel: zwarte spaken en nieuwe bekledingsstoffen. En niet onbelangrijk: de bak heeft een hogere rugleuning, betere zit en het nieuwe gordelsysteem. Ook zijn er weer allerlei accessoires, zoals een regenhuif en een extra bankje.

De fiets gebruikt de nieuwe Bosch Cargo Line Gen4 85 Nm-motor. Het vorige model is nog steeds beschikbaar en de prijzen lopen flink uiteen. De startprijs van de Urban Arrow Familiy is €5.299, terwijl de nieuwe Urban Arrow FamilyNext verkrijgbaar is vanaf 6.999 euro. De e-bakfiets komt in de kleuren zwart en groen en wordt wordt via tal van dealers verkocht.

Meer elektrische fietsen en mis niets met onze Bright-app.