© Decathlon

In deze elektrische bakfiets van Decathlon passen wel vier kinderen

In deze elektrische bakfiets van Decathlon passen wel vier kinderen

13 juni om 22:15
Laatste update: 13 juni om 22:19

Winkelketen Decathlon lanceert een nieuwe elektrische bakfiets voor gezinnen. De BTWIN F900E is gemaakt om vier kinderen mee te nemen, die ook nog eens droog kunnen zitten.

Bij de nieuwe elektrische bakfiets krijg je een regenhoes en windscherm, zodat de kinderen droog blijven tijdens het fietsen. Om te zorgen dat kleine kinderen ook in kunnen stappen, is er een deurtje in de bak gemaakt.

De bak heeft een 2-persoonsbankje en een inklapbaar zitje voor 1 persoon, voorzien van 5-puntsgordels. Het vierde kind kan achterop in een zitje op de bagagedrager plaatsnemen.

Actieradius en laadvermogen

De bakfiets heeft een BROSE S Mag-motor met een koppel van 90 Nm. De 630 Wh batterij zou moeten zorgen voor een bereik tussen de 40 en 80 kilometer. Het totale laadvermogen is volgens Decathlon 184 kg. Die van de voordrager is 101 kg en van de bagagedrager 27 kg.

GPS-tracker

De bakfiets heeft hydraulische schijfremmen van Tektro, een verende voorvork, 20 inch wielen en speciaal voor deze cargofiets ontwikkelde banden.

Er is ook nog een slimme functie aanwezig: via je smartphone kan je de bakfiets via GPS of 4G terugvinden. Hier moet je na een jaar uitproberen wel voor gaan betalen.

Prijs en beschikbaarheid

De F900E is momenteel nog niet te bestellen in Nederland, omdat er volgens de site van Decathlon nergens een model op voorraad is. Als de verkoop binnenkort van start gaat, kost de bakfiets 5000 euro. Dat is voor een krachtige elektrische bakfiets aan de goedkope kant.

In onze serie Bright op Banden hebben we onlangs vier elektrische bakfietsen getest, van de merken Urban Arrow, Cannondale, Tenways en Lovens.

Lees meer over e-bikes of abonneer je op onze nieuwsbrief.