Ideal vervanger Wero eindelijk van start en niemand die het ziet

Ideal vervanger Wero van start
3 juli om 15:23
Laatste update: 3 juli om 15:25

EPI staat voor European Payment Initiative. Dit bedrijf heeft iDeal gekocht met als doel het te laten verdwijnen. Hiervoor krijgen we Wero terug, een platform dat in meerdere landen gaat werken. Zonder al te veel ophef is Wero vandaag van start gegaan.

EPI heeft diverse banken als aandeelhouders en deze zijn weer gevestigd in diverse landen. Hierdoor kan het een betaalsysteem lanceren dat niet gelimiteerd wordt tot een enkel land. iDeal is een Nederlands product, in andere landen wordt met andere systemen gewerkt

Standaard

Het doel van het bedrijf achter Wero is het maken van een sterk en universeel betaalmiddel voor Europa. Men belooft een simpel en betrouwbaar systeem uit te rollen dat aan alle betaal behoeften van de Europeanen moet gaan voldoen. Wero heeft geen aparte app maar zal in de bankapplicaties geintegreerd worden.

Je zou verwachten dat bij de start van een dergelijk monsterproject wel flink lawaai gemaakt zou worden. Niet dus, want alleen op de Wero Wallet website is een aankondiging te lezen.

Duitsland en België

De dienst gaat in Duitsland van start en zal eind van deze maand ook in België zijn eerste transacties voltooien. Het eerste product van Wero is een person-to-person betaaldienst. Een snelle betaling door middel van een telefoonnummer, e-mailadres of QR-code. Men belooft dat de betaling binnen 10 seconden op de bankrekening staat. Belangrijk hierbij is dat het een directe transfer is, het geld passeert geen tussenstation. Je kunt het dus vergelijken met Tikkie.

2025

Volgend jaar zullen er nieuwe functionaliteiten voor Wero uitrollen. Onder andere zul je dan ook kleine bedrijven kunnen gaan betalen en betalingen in webshops uitvoeren. Ook terugkerende betalingen zullen tot de mogelijkheden horen. In 2026 zul je ook in de winkels met wero kunnen betalen.

Nederland pas in 2026

Wero start dus in Duitsland en België en andere landen zullen later volgen. Nederland zou pas in 2026 aan de beurt zijn. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.