©Unsplash

Het duurt nog iets langer tot iDeal verdwijnt

Het duurt nog iets langer tot iDeal verdwijnt

29 maart - 16:48

Aanvankelijk zou betaaldienst iDeal in 2025 verdwijnen, om compleet vervangen te worden door het nieuwe Wero. Nu wordt er gesproken over 2026. 

We kunnen nog iets langer dan gedacht via iDeal betalen. "Het zal waarschijnlijk nog tot begin 2026 duren", zegt Daniel van Delft, merkeigenaar van iDeal, tegenover AD. En zelfs dan houdt Van Delft nog een slag om de arm: "Dat kan nog wijzigen."

iDeal wordt vervangen met het nieuwe betaalsysteem Wero, dat in de basis de technologie van iDeal gebruikt en daar extra functies aan toevoegd. Denk aan de mogelijkheid om personen te betalen en in de winkel met de app af te rekenen. Ook wordt er aan een loyaliteitsprogramma gewerkt.

iDeal wordt niet van de één op de andere dag vervangen door Wero. Wero zal eerst dit jaar in Duitsland en Frankrijk worden geïntroduceerd als een soort Tikkie. Later worden dan meer functies toegevoegd en rolt de dienst uit naar andere landen.

Eerst wordt iDeal nog beter

Voordat iDeal verdwijnt, wordt de dienst eerst nog een stukje beter. Half april wordt online shoppen makkelijker door de toevoeging van een iDeal-profiel waar onder andere je bezorgadres in staat bewaard. Daardoor hoef je minder vaak je adres in te vullen bij het afrekenen in een webshop.

Lees meer over shoppen, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.