De bezorgdrones van Walmart worden neergeschoten en dat is een probleem

Bezorgdrones van Walmart  neergeschoten

Drones hebben veel mogelijkheden. Deze kun je opdelen in twee categorieën, transport en surveillance. Een drone is bijvoorbeeld heel goed in het bezorgen van kleine pakketten en boodschappen. Soms loop je dan tegen onverwachte problemen.

De grootste horde die een bedrijf moet nemen om drones in te zetten zijn de regels. Voordat een drone vrij mag vliegen over een stad moeten er heel wat papieren worden ondertekend. Dan hebben we het nog niet gehad over de veiligheidsaspecten en de mensen die de drones moeten bedienen.

Droneshot

De Amerikaanse retailer Walmart biedt in een aantal steden nu same-day-delivery aan. Deze leveringen worden met een drone bezorgd. Daarvoor is de retailer een samenwerking aan gegaan met het bedrijf Wing.

Zowel Walmart en Wing gingen ervan uit dat ze aan alles gedacht hadden, toch waren ze een ding vergeten. De gemiddelde Amerikaan houdt van zijn wapen en is blij met elke gelegenheid om het te gebruiken. 

Blijkbaar gebruiken sommige Amerikanen de drones van Walmart nu om hun schietvaardigheid op te testen. Dat is een slecht idee om verschillende redenen. De eerste is vrij duidelijk, wapens. De tweede is dat een neerstortende drone een gevaar is voor de omwonenden. En reden nummer drie is dat je er 20 jaar gevangenisstraf voor kunt krijgen. Voor de Amerikaanse wet maakt het niet uit of je op een passagiersvliegtuig schiet of een drone, je gaat gewoon de bak in.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.