Dronemerk DJI stort zich op e-bikes met een stille, maar krachtige mountainbike

Dronemerk DJI stort zich op e-bikes met een stille, maar krachtige mountainbike

3 juli om 11:06

DJI ken je van de drones, maar het bedrijf stort zich nu ook op e-bikes met het merk Amflow. De eerste nieuwe fiets wordt aangedreven door DJI-motor Avinox.

DJI zie je op Bright vaak langsvliegen vanwege de toffe drones, maar de nieuwste producten van het bedrijf blijven een stuk lager bij de grond. De Avinox is een aandrijfsysteem voor e-bikes die opvallend stil moet zijn, maar toch flink wat kracht biedt.

De middenmotor heeft een 120 Nm-koppel en 1000W on-demand boostvermogen, en heeft een nominaal vermogen van 250W met een piek van 850W.

Amflow PL

Het nieuwe aandrijfsysteem zal voor het eerst zijn werk doen in de nieuwe Amflow PL, een elektrische mountainbike van DJI. Naast de Avinox, heeft deze fiets een batterij van 600Wh of 800Wh die snel opgeladen kan worden. De fiets weegt 19,2 kilo, dankzij het lichte koolstofvezelframe.

De Amflow PL is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar te koop, met een prijs tussen de 7000 en 12000 euro.

DJI zegt dat de stap van drones naar e-bikes logisch is voor het bedrijf, omdat de opgedane kennis over batterijen en motoren ingezet kan worden voor deze nieuwe producten.

Lees meer over e-bikes, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.