©Unsplash

Tesla komt met ouderlijk toezicht: snelheidslimiet en trager optrekken

Tesla komt met ouderlijk toezicht: snelheidslimiet en trager optrekken voor jongeren

5 juli om 11:45

Ouders die hun Tesla uitlenen aan hun kind kunnen binnenkort geruster achterblijven. Dan kunnen er limieten worden gezet op de topsnelheid, acceleratie en meer.

Tesla's zijn leuk om in te rijden omdat ze zo lekker snel optrekken. Maar dat kan ook gevaarlijk zijn als je dat als jonge chauffeur niet echt gewend bent, of er misschien juist indruk mee wil maken op je vrienden. Gelukkig voor ouders met kinderen die net hun rijbewijs hebben: die snelle acceleratie kan straks worden teruggeschroefd. In een aanstaande Tesla-update, die nu onder personeel getest wordt, zit een nieuwe, uitgebreide functie voor ouderlijk toezicht. Tot nu toe kon je vooral de dashboardkastjes op slot doen.

De limieten kunnen straks worden toegewezen per smartphone die als sleutel wordt gebruikt. Wordt de Tesla ontgrendeld en geactiveerd via de smartphone van je kind, kun je kiezen om dan limieten te activeren. Er kan een maximumsnelheid worden ingesteld, en de acceleratie kan op de modus 'Chill' worden gezet, zodat de paardenkracht en de koppel worden teruggeschroefd. Zo'n functie was er al in de Valet Mode, voor als je je Tesla laat parkeren, maar die moest steeds handmatig worden aangezet voor het overdragen van de auto.

Bepaalde functies kunnen niet uit

De snelheidslimiet en lagere acceleratie zitten natuurlijk onder een pincode. Maar er zijn meer functies die je achter een slotje kan zetten, zoals de melding voor snelheidslimieten, de automatische noodrem en de botsingsmelding. Die kunnen dan niet worden uitgeschakeld, zodat je nog wat geruster je auto aan je kind kan uitlenen.

Verder kan je straks een melding instellen als de Tesla na een bepaalde tijd door een bepaalde sleutel wordt geopend. Nu de functies onder Tesla-personeel worden getest, kan het niet lang meer duren tot de update voor alle Tesla's wordt uitgerold. Het gaat om update 2024.26, waarin ook YouTube Music en Amazon Music worden toegevoegd, net als een uitgebreider weerbericht en meer controle over wanneer je tijdens de rit wil laden. Veel Tesla's zitten nu op versie 2024.20, maar soms worden er een aantal versienummers overgeslagen.

Meer Tesla en mis niets met onze Bright-app.