Tesla mag beginnen met de uitbreiding van zijn gigafabriek in Duitsland

©Pexels

Tesla mag beginnen met de uitbreiding van zijn gigafabriek in Duitsland

Tesla heeft voorlopige toestemming van de Duitse autoriteiten gekregen om zijn gigafabriek vlakbij Berlijn uit te breiden. De afgelopen tijd is er veel geprotesteerd tegen de plannen. 

De fabriek produceert nu ongeveer een half miljoen auto's per jaar, maar dat moeten er uiteindelijk een miljoen stuks worden. Voordat het zover is, begint het bedrijf aan de eerste fase van de uitbreiding.

Tesla gaat onder andere een grotere productiehal, een geasfalteerde ruimte voor opslag en nieuwe trappenhuizen bouwen. Ook worden er nieuwe ondergrondse leidingen en zonnepanelen geplaatst.

De autoriteiten van Brandenburg stellen dat de bouwvergunning nog niet officieel is verleend, maar dat Tesla na positieve gesprekken op eigen risico met de bouw kan beginnen.

Veel protesten

De afgelopen periode hebben milieuactivisten regelmatig gedemonsteerd in de buurt van de fabriek. Afgelopen mei werd de fabriek zelfs bestormd. Eerder werd een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek in brand gestoken, waardoor de stroom was uitgevallen.

Lees meer over Tesla, of blijf op de hoogte via de Bright-app.