Summer sale: de beste kortingen op elektrische fietsen

©Veloretti

Bright Stuff Summer sale: de beste kortingen op elektrische fietsen e-bikes
5 juli om 17:17

Veel e-bike-merken grijpen de zomer aan voor behoorlijk hoge kortingen. Wij zetten de beste op een rijtje, van fietsen die we zelf ook aanraden.

Veloretti Ace Two en Ivy Two: 300 euro korting

De Veloretti Ace Two en Ivy Two hebben we al meermaals aangeraden en kwam ook met vlag en wimpel door onze test. De Veloretti Ace Two en Ivy Two zijn er in matzwart, lichtgrijs en de zandkleur Dune. Daarnaast is de Ace Two er in zwart met beige banden, en de Ivy Two in grijs met beige banden.

De fietsen hebben een verwijderbare accu met een capaciteit van 540 Wh voor een gemiddelde actieradius tussen de 60 en 120 kilometer. De fietsen ogen sportief maar toch zit je vrij rechtop en ondanks het strakke ontwerp heeft Veloretti veel standaardonderdelen gebruikt: handig als er wat stuk gaat. Wel hoogwaardig natuurlijk. Wij vinden de trapondersteuning heerlijk.

Beide modellen kosten normaal gesproken 3299 euro, nu betaal je 2999 euro.

Cowboy: 500 euro korting

Voor het wilde westen gaan we naar onze zuiderburen, want de Belgen van Cowboy geven tot 31 juli 500 euro korting op de Classic, Cruiser en Cruiser ST. Zo betaal je voor de Classic met sportieve houding nu 2697 euro, voor de vergelijkbare Cruiser met een wat rechtere zit betaal je 2999 euro, net als voor de Cruiser ST met een open frame en dus een lagere instap. De fietsen van Cowboy hebben een heerlijke ondersteuning en zijn fraai minimalistisch ontworpen. Inmiddels zijn er veel accessoires. Let wel: de fietsen hebben maar één versnelling – onderhoudsvriendelijk, maar dus minder geschikt voor hele lange fietstochten.

De eerder dit jaar onthulde Cowboy Cross en Cross ST zijn ook voor ruwer trein geschikt en kosten nu 3499 in plaats 3999 euro. Ook krijg je bij alle Cowboy-fietsen tot het eind van de maand twee pakketten gratis. Performance, met een verbeterde batterij en draadloze lader voor je telefoon, en Connect met onder meer diefstalmelding, smartwatch-apps en de nieuwe fiets-games voor op je stuur.

Ampler Axel en Juna: 300 euro korting

Deze vrij minimalistische e-bikes uit Estland hebben een fijne rechte zit en zijn in verschillende maten te bestellen, dat zie je niet vaak. De Juna heeft doorstapframes voor fietsers van 150 tot 174 centimeter lang. De Axel heeft een hoge stang, en is er in de maten M voor fietsers van 172 tot 185 centimeter, en in L voor fietsers van 186 en zo'n 200 centimeter.

De Juna en Axel blinken uit in onopvallendheid: de motor en accu zijn prachtig weggewerkt, en er zijn amper knopjes – dit lijken normale fietsen. De Ampler Juna is er in grijs of geel, de Axel in blauw of groen. Beide fietsen kosten ongeacht formaat normaal gesproken 2850 euro, momenteel is dat 2550 euro.

Decathlon LD 920 E Automatic: 500 euro korting

We waren blij verrast door deze fiets van Decathlon, dat al eerder leuk uit de hoek kwam met zijn Longtail R500. En hoewel het uiterlijk en de naam van deze LD 920 E misschien weinig opvallend zijn, is de aandrijving des te interessanter. Het is de eerste met de Owuru-motor, en hoewel we nog niks kunnen zeggen over de kwaliteit van die motor op langere termijn, is 'ie wel heel fijn. Deze fiets trapt zoals een veel duurdere fiets niet eens trapt, maar wel zou moeten trappen: helemaal traploos.

Je fietst altijd makkelijk in een lage versnelling weg, en de fiets schakelt vanzelf soepeltjes mee omhoog naarmate je sneller gaat. En dat voelt veel soepeler dan een automatische getrapte versnelling, maar zelfs soepeler dan bij sommige duurdere concurrenten met een traploze versnellingsnaaf.

Normaal gesproken betaal je 2999 euro voor de LD 920 E, die verkrijgbaar is met hoge stang en met doorstapframe.

Specialized Turbo Vado SL 4.0 Step-Through EQ: 1400 euro korting

Tja 1700 euro korting op een e-bike is natuurlijk veel, maar de fietsen van Specialized zijn dan ook wat duurder. Met reden, want ze rijden geweldig. Normaal gesproken kost deze Vado met doorstepframe 3900 euro, nu betaal je 2500 euro. Let wel: alleen nog verkrijgbaar in de maten L en XL.

De fiets gebruikt de eigen Specialized SL 1.1 custom lichtgewicht motor, die 180 procent assistentie kan bieden, zodat je ook bepakt en bezakt gewoon de heuvel op komt. De meerprijs zit hier ook deels in de afwerking, want die is rondom prachtig: nergens een scherp randje en alles is hoogwaardig. En dankzij de derailleur schakel je door en kan je ook prima op een langere fietstocht.

Lees meer koopadvies bij Bright Stuff.