‘OnlyFans-paywalls maken het moeilijker om kindermisbruik op te sporen’

©Canva

‘OnlyFans-paywalls maken het moeilijker om kindermisbruik op te sporen’
5 juli om 21:00
Laatste update: 5 juli om 19:34

De Amerikaanse politie wil meer toegang tot OnlyFans. Het social medium heeft een flinke betaalmuur op veel profielen, waardoor kindermisbruik moeilijker opspoorbaar is. 

OnlyFans is bekend als een social medium waar influencers zich meer bloot geven. Soms gaat dit echt naar porno, maar lichte erotiek is er ook op het platform te vinden. Of deze content altijd is gemaakt door mensen die volledig consent geven, dat is echter niet duidelijk. En dat is vooral een uitdaging als het gaat om minderjarigen. De politie merkt dat het door die betaalmuur aanzienlijk moeilijker is om gevallen van kindermisbruik op te sporen.

Minderjarigen op OnlyFans

Tegen Reuters hebben vijf specialisten gezegd dat het moeilijk is om te verifiëren of er sprake is van content waarbij minderjarigen zijn betrokken. Zelfs de politie zelf moet abonnementen nemen op elk account dat ze willen monitoren. OnlyFans heeft blijkbaar geen oplossing om agenten meer toegang te geven of kiest er bewust voor dat niet te doen. OnlyFans verklaart dat de hoeveelheid materiaal waarin kindermisbruik voorkomt erg laag is op het platform. 

Het zou in 2023 347 posts die wordt verdacht van kindermisbruik hebben verwijderd. Het gaat hier wel om posts die zijn gerapporteerd door de Cybertipline van het National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC). OnlyFans zou het NCMEC wel volledige toegang geven om content te monitoren op het platform, dus het kan wel, al is dat wel pas sinds eind 2023.

Meer sociale media en mis niets met onze Bright-app.

Lees meer over:

Deel via