©Apple

De Formule 1-film van Apple heeft eindelijk een naam: stelt wat teleur

De Formule 1-film van Apple heeft eindelijk een naam: stelt wat teleur

6 juli om 16:00

Apple werkt aan een Formule 1-film met Brad Pitt in de hoofdrol. Lang had de prent helemaal geen titel, maar nu wel. Een titel die ons nu niet per se zo van onze sokken blaast als team APXGP dat wel doet op het circuit. De film heet: F1.

Vorig jaar konden we op Silverstone bij de Britse Grand Prix zien hoe een team genaamd APXGP ook zijn eigen racestal heeft en dit jaar doet het team dat dunnetjes over. De coureur van het team heet Sonny Hayes. Echter, dit is allemaal nep. Brad Pitt speelt een fictieve coureur in een fictief team in de nieuwe Apple-film F1. Hayes moet in deze film Joshua Pearce helpen, gespeeld door Damson Idris. 

Formule 1-film van Apple

Reken op veel drama, want dat is inherent aan de Formule 1. Rivaliteit was er tussen Ayrton Senna en Alain Prost, tussen Nigel Mansell en Nelson Piquet en natuurlijk de beroemde, eerder verfilmde vete tussen James Hunt en Niki Lauda. Zelfs toen de racerij net begon waren er al ruzies tussen coureurs, zoals Jim Clark versus Graham Hill in de jaren ‘60. 

We verwachten echter dat deze film vooral een interne strijd is: Sonny Hayes moet na een ongeluk in de Formule 1 stoppen in die raceklasse. Hij stort zich in een andere raceklassen, maar wordt uiteindelijk toch nog door een Formule 1-team gerekruteerd. Echter, dat is vooral om de jongere coureur Joshua Pierce te helpen.


XPCGP op Silverstone

Dit weekend staat het fictieve team dus weer klaar op Silverstone en om toch eindelijk iets meer te onthullen, heeft Apple de naam en de poster van de flick onthuld. F1 verschijnt op 25 juni 2025 en wordt geregisseerd door Joseph Kosinki (Oblivion en Top Gun: Maverick). Het is gefilmd op IMAX-formaat, dus dit belooft een spannende film te worden om op het extra grote doek te bekijken, al komt de film daarna vrij snel naar AppleTV+.

Lees meer over Formule 1.