Google Maps krijgt misschien reclame-pop-ups tijdens het rijden

©Unsplash

Google Maps test advertenties tijdens het rijden
9 juli om 08:21
Laatste update: 9 juli om 13:12

De mensen bij Google lijken ver te gaan om hun advertentie-inkomsten binnen te harken. Naast steeds langere advertenties op zijn videoplatform YouTube, overweegt de Amerikaanse techreus ons nu ook te bestoken met reclame tijdens het rijden.

Google Maps is inmiddels al jarenlang volledig gratis te gebruiken, zelfs zonder Google-account. Eerlijk is eerlijk: dat blijft een zeer mooi aanbod. Misschien wel iets te mooi, want je kunt je afvragen hoe Google daar geld mee verdient? Hoewel je tegen betaling een iets meer opvallende speld kunt krijgen, werd je als gebruiker tot nu toe niet gebombardeerd met advertenties zoals YouTube dat doet.

Daar komt binnenkort echter misschien verandering in: het bedrijf ziet namelijk potentie in het omleiden van zijn gebruikers naar locaties van adverteerders. Het zou dan ook bezig zijn met het testen van zo'n functie, zoals blijkt uit de screenshot hieronder. Het is echter de vraag of mensen hierop zitten te wachten.

Afgekeken van Waze

Het moet gezegd worden: het heeft lang geduurd voordat we een dergelijke stap van Google zien als het aankomt op Maps. Navigatie-apps zoals Waze hebben al langer de gewoonte om tijdens het wachten voor een stoplicht een advertentie te tonen en er desgewenst naartoe te navigeren. Deze functionaliteit bleef tot nu toe echter altijd een beetje omstreden, aangezien je als bestuurder eigenlijk je volledige aandacht op de weg moet richten, en dus niet op reclame van McDonald's.

Vooral de manier waarop de advertenties in beeld zouden komen lijkt niet bepaald praktisch, laat staan veilig. Tja, als we inmiddels zelfrijdende auto's hadden gehad, was het een ander verhaal geweest. Oh nee, want dan hoefden we ook niet meer te navigeren. Misschien ziet Google dat verband ook wel ergens in de verte liggen en probeert het nu nog snel wat geld te verdienen met Maps, voordat het te laat is.

Meer Google en mis niets met onze Bright-app.