Cult-klassieker Time Bandits terug als serie, check de trailer vol tijdreizen en roofpartijen

©Apple TV+

Cult-klassieker Time Bandits terug als serie op Apple TV+, bekijk de trailer
9 juli om 21:12

Deze cult-klassieker van Monty Python-veteraan en all-round filmmaker Terry Gilliam wordt nieuw leven ingeblazen door Jemaine Clement en Taika Waititi, die zelf ook rolletjes spelen in de serie. De eerste trailer oogt in ieder geval veelbelovend.

Clement en Taika Waititi, dan zeg je onder meer de succesvolle comedy What We Do in the Shadows, over een groep eeuwenoude vampiers in het huidige Amerika. De twee zijn niet vies van wat schijtlolligheid en dat is te zien in de eerste trailer van Time Bandits.

Gebaseerd op de film

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Terry Gilliam en ook hier is er een jongetje dat dol is op geschiedenis, en op een avond door een scheur in de tijd in het verleden terecht komt. Gelukkig is daar een groep tijdreizende rovers, die best bereid is om dat jochie mee te nemen op boevenpad. Ze bezoeken allerlei bekende plekken en momenten uit de geschiedenis, en jatten dan elke keer meteen wat moois.

In de serie staat die groep onder leiding van Lisa Kudrow, wiens personage op het eerste gezicht een boel wegheeft van haar bekendste rol, Phoebe uit Friends – en da's helemaal niet erg. Waititi speelt ondertussen de rol van het opperwezen, Clement is het Pure Kwaad.

Lang hoef je niet op Time Bandits te wachten: de serie start op 24 juli op Apple TV+.

Meer Apple TV en mis niets met onze Bright-app.