Eneco gaat Sessy thuisbatterij inzetten om netwerk te ontlasten tijdens proef

©Sessy

Eneco Sessy thuisbatterij  netwerk te ontlasten proef
10 juli om 16:32

Charged, het moederbedrijf van Sessy en Eneco gaan samenwerken. Deze samenwerking betreft ene proef met het aansturen van de Sessy thuisbatterij door Eneco wanneer dat nodig is.

Een van de grootste problemen van de komende jaren zal de overbelasting zijn van het net. De kabels die er nu liggen kunnen maar nauwelijks de vraag en het aanbod aan. En wanneer het net het net aan kan dan gaat het stuk en dan zit jij in het donker.

Eneco en Sessy

Sessy is de Nederlandse thuisbatterij die onafhankelijk van een stroomleverancier werkt. Deze is bedacht en wordt gemaakt door Charged. Dit bedrijf is samen met Eneco een proef gestart. 

De proef is bedoeld om uit te vinden of Eneco met behulp van thuisbatterijen de overbelasting van het stroomnet kan managen. Daarvoor kan het (na toestemming van de eigenaar) toegang krijgen tot de Sessy thuisbatterij bij consumenten. Daarmee kan het bij een overschot aan energie de accu laden en bij een tekort de accu ontladen. Hiervoor wordt het programma GridEase ingezet

Deelnemers kunnen zich aanmelden en de proef wordt na een jaar vanzelf stopgezet. Wil je als eigenaar eerder stoppen dan kan dat ook.

Alles over thuisbatterijen lees je hier