Apple verdedigt weglaten SD-kaartslot in nieuwe MacBook Pro

Apple verdedigt weglaten SD-kaartslot in nieuwe MacBook Pro

03-11-2016 12:30 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Door de komst van camera's die bestanden draadloos overzetten en snelle USB-kaartlezers is het SD-kaartslot overbodig geworden, stelt een Apple-topman.

Dat zegt Apple-topman Philip Schiller in een interview met The Independent. Dat Apple besloot om het SD-kaartslot weg te laten in de nieuwe MacBook Pro's leidde vorige week tot de nodige kritiek op het bedrijf. "You call yourself Pro? S my D", twitterde de producent van randapparatuur Razer bijvoorbeeld.

Volgens Schiller is die kritiek echter niet terecht. "Om te beginnen was het toch al een lastige ingang", meent hij. "Je hebt dat ding wat er half uitsteekt." Bovendien zijn er prima andere oplossingen om foto's en andere bestanden over te zetten van een camera naar de laptop, vindt de Apple-topman.

Maar nog wel een koptelefooningang

Tegelijkertijd verdedigt Schiller wel dat de nieuwe Pro's nog altijd een koptelefooningang hebben, terwijl die bij de iPhone 7 is verdwenen. "We geloven dat draadloos een geweldige oplossing is voor koptelefoons. Maar veel gebruikers maken gebruik van professionele audio-gear die niet draadloos is."

Gebruikers van de nieuwe MacBook Pro's die toch SD-kaartjes willen blijven gebruiken kunnen diverse externe kaartlezers met de nieuwe USB-C-aansluiting aanschaffen. Een model van SanDisk is in de Apple Store te koop voor 50 dollar.