Alle games van de PlayStation Classic bekend
Retro-spelcomputer

Alle games van de PlayStation Classic bekend

29-10-2018 14:19 Laatste update: 14:29

Sony heeft alle games die worden meegeleverd op de nieuwe mini-console PlayStation Classic onthuld. Onder meer Grand Theft Auto en Metal Gear Solid staan op de retro-spelcomputer.

Sony maakte in september de komst van de PlayStation Classic al bekend: een mini-versie van de oude spelcomputer. Het Japanse bedrijf onthulde maandag de complete lijst van twintig games die de PlayStation Classic worden meegeleverd.

Onder de spellen zijn Grand Theft Auto, Rayman, Resident Evil, Metal Gear Solid, Destruction Derby, Tom Clancy's Rainbow Six en Oddworld: Abe's Oddysee.

Bij de aankondiging in september meldde Sony al dat Final Fantasy VII, Jumping Flash, Wild Arms, Tekken 3 en Ridge Racer Type 4 op de console zouden staan. Het aantal games op de PlayStation Classic is niet verder uit te breiden.

100 euro

De retro-spelcomputer is 45 procent kleiner dan het origineel en is vanaf 3 december te koop voor 100 euro. Sony levert twee controllers mee en het apparaat is via HDMI op tv's aan te sluiten. 

Sony verkocht ruim 102 miljoen exemplaren van de spelcomputer, die tussen 1994 en 2006 verkrijgbaar was. De populairste game was Gran Turismo, waarvan bijna 11 miljoen exemplaren werden verkocht, maar dat spel staat niet op de nieuwe Classic-versie.

Nintendo

Nintendo maakte van nieuwe mini-versies van zijn oude spelcomputers eerder al een verkoopsucces. Zo kwam het Japanse bedrijf met mini-edities van de NES en de SNES.

Nintendo zou binnenkort ook een N64 Classic willen introduceren.