Apple verkoopt nu zijn eerste eigen slaapmonitor
Slaaptracker

Apple verkoopt nu zijn eerste eigen slaapmonitor

10-12-2018 19:09 Laatste update: 19:11

Apple heeft zijn slaapmonitor Beddit 3.5 op de markt gebracht. De gadget voor onder je matras houdt je slaappatronen bij.

In 2017 kocht Apple het Finse bedrijf Beddit, de maker van gadgets waarmee je jouw slaapgedrag kunt meten. Sinds deze week verkoopt Apple zijn eerste eigen Beddit-slaapmonitor in de Apple Stores. 

De slaapmonitor is een 2 millimeter dunne sensorstrip die je onder de matrasovertrek plaatst. Tijdens het slapen houdt de strip allerlei gegevens bij, zoals je hartslag, ademhaling, slaaptijd, of je snurkt of niet en de temperatuur en vochtigheid in de slaapkamer.

Slaapanalyses

De Gezondheid-app op je iPhone brengt die gegevens in kaart en maakt een slaapanalyse voor die nacht en een weekanalyse. Je kan ook instellen wanneer je naar bed zou moeten. Mocht je een Apple Watch gebruiken, dan krijg je een melding als het bedtijd is en de volgende morgen zie je hoe je slaap die nacht was.

Het voordeel van zo'n slaapmonitor is dat je bijvoorbeeld geen fitnesstracker hoeft te dragen die je slaap in de gaten houdt. Overigens houdt de nieuwste Apple Watch Series 4 standaard ook je slaap niet bij. Daarvoor heb je een slaapmonitor-app nodig. De Beddit-slaapmonitor kost 149 euro in de Apple Store.

Dit slimme bed voorkomt gesnurk:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's