Galaxy X of Galaxy F?

Samsung toont opvouwbare telefoon op 20 februari

11 februari 2019 20:40

Het kan bijna niet anders of Samsung presenteert op 20 februari officieel zijn eerste opvouwbare smartphone. Daarnaast wordt de Galaxy S10 verwacht.

In een Twitter-bericht heeft Samsung weinig cryptisch laten doorschemeren dat het bedrijf tijdens een aankomend media-evenement niet alleen de nieuwe Samsung Galaxy S10 zal presenteren. De toekomst van de smartphone zal zich volgens de fabrikant namelijk 'ontvouwen' op 20 februari. In de teaservideo maakt de tekst duidelijk een opvouwbare beweging.

Eerdere aanwijzigingen

Het hing sowieso al in de lucht dat Samsung meer van de opvouwbare telefoon zou laten zien bij het aankomende evenement. Zo lekte er een promotievideo uit van Samsung Vietnam waarin een opvouwbaar toestel zichtbaar is. Ook meldde The Wall Street Journal dat het toestel op 20 februari zou worden gepresenteerd.

Samsung liet op zijn eigen ontwikkelaarsconferentie in november een glimp zien van een prototype van de opvouwbare telefoon, maar er werden toen geen details prijsgegeven.

Concurrentie

Als Samsung daadwerkelijk de opvouwbare telefoon presenteert, is het het eerste grote telefoonmerk dat een 'foldable' op de markt brengt. Van Huawei, Oppo en LG worden binnenkort soortgelijke vouwbare smartphones verwacht. Het relatief onbekende merk Royole heeft met de FlexPai al wel een opvouwbaar toestel in de verkoop.

De persconferentie van Samsung start op 20 februari, vanaf 20.00 uur.

Kijk ook: dit is de eerste opvouwbare telefoon

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's