© Huawei

Huawei komt met slimme bril met spraakassistent
Geen camera

Huawei komt met slimme bril met spraakassistent

26-03-2019 16:33 Laatste update: 17:07

Huawei heeft dinsdag behalve nieuwe smartphones ook een slimme bril gepresenteerd. Met de bril kun je bellen of spraakassistenten gebruiken. De gadget heeft geen camera of ingebouwd schermpje.

Na de presentatie van de Huawei P30 Pro-smartphone dinsdagmiddag in Parijs had Huawei nog een verrassing in petto: in samenwerking met het hippe brillenmerk Gentle Monster heeft het Chinese bedrijf een slimme bril getoond. De bril heeft naast twee speakers ook twee microfoons ingebouwd, waardoor het een alternatief is voor slimme oordoppen.

De bril staat via bluetooth in verbinding met een smartphone. De zijkant van de bril is aanraakgevoelig en is daarmee te vergelijken met de Google Glass. Door een tik op de zijkant kan bijvoorbeeld een telefoongesprek worden opgenomen of kun je een slimme assistent oproepen. Welke spraakassistenten de bril ondersteunt, is nog niet bekend.

Geen camera

Er zit verder geen camera of mini-beamer in de bril verwerkt, waardoor hij niet bedoeld is om berichten te lezen of foto's te maken, zoals de Snapchat Spectacles. Wel is de bril water- en stofafstotend. De bril is draadloos op te laden met een speciaal hoesje. Details over accuduur en audiokwaliteit zijn niet gegeven. 

De slimme brillen zullen ook als zonnebril beschikbaar zijn. De prijzen zijn nog niet bekend. De brillen van Gentle Monster zijn normaal gesproken prijzig: voor een standaard zonnebril betaal je al snel 250 euro. Deze zomer moet de slimme audiobril op de markt komen. 

Eerste indruk: Huawei P30 Pro

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal