Dacia Spring wordt 'goedkoopste elektrische auto'
Elektrisch rijden

Dacia Spring wordt 'goedkoopste elektrische auto'

04-03-2020 23:53 Laatste update: 05-03-2020 17:27

De Dacia Spring is een 100 procent elektrisch aangedreven concept met vier zitplaatsen. Zie het als 95 procent gelijk aan de auto die Dacia in 2021 op de markt brengt. Het wordt volgens de makers de voordeligste elektrische auto van Europa.

Dacia is het budgetmerk van Renault. Het bedrijf maakt auto's die er best goed uitzien (de Duster), maar dan een hele belachelijke naam hebben (de Duster). En ze maken auto's die er verschrikkelijk uitzien (de Lodgy) en een belachelijke naam hebben (Lodgy). Maar wat al die auto's met elkaar gemeen hebben is dat ze gebruik maken van alle oude investeringen van Renault door voortbordurend op oude modellen van het Franse merk iets goedkoops op de markt te zetten.

Nu maakt Renault ook de Renault Zoe, maar Dacia had nog geen elektrisch model in het gamma. Daar komt nu verandering in. Want de auto die in India Renault Kwid heet, wordt hier de Dacia Spring. De naam is niet opvallend belachelijk en het ontwerp is best fris. Als je het logo er af zou halen zou je denken dat het om een Citroën gaat, maar dit is echt een Renault/Dacia. 

Dankzij het formaat en het lage gewicht zou de Dacia Spring tot 200 kilometer ver moeten komen op één acculading (volgens de officiële WLTP-cyclus). Reken er op dat de meest funky details als de oranje strepen, de hippe wielen en de led-verlichting zullen verdwijnen als de auto in de showroom staat. Maar er wordt ons beloofd dat het de voordeligste elektrische auto zal zijn in dit segment. Dat komt neer op een bedrag onder de 23.000 euro.

Dacia Spring

De neus lijkt op die van een moderne Citroën

Elektrische auto kopen of leasen? Hier moet je op letten