Delft Hyperloop maakt zich klaar voor finale van Hyperloop-competitie

Delft Hyperloop maakt zich klaar voor finale van Hyperloop-competitie

29-01-2017 11:45 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Op de slotdag van de Hyperloop-wedstrijd gaat de capsule van de TU Delft de vacuüm getrokken buis in.

Een studententeam van de TU Delft doet mee aan de internationale wedstrijd rond transportsysteem Hyperloop bij SpaceX in Los Angeles. Gedurende het weekend zijn er verschillende tests voor de prototypes van de studententeams. Het team van Delft was op vrijdag al klaar met de zogeheten 'open air' tests en wilde gisteren beginnen aan de vacuümtest. Bij die test zal hun pod waarschijnlijk 120 kilometer per uur halen. Dat zijn nog lang niet de snelheden die de Hyperloop in de toekomst zal halen, maar vergeet niet dat dit nog een schaalmodel is, en dat de testbuis maar een krappe anderhalve kilometer lang is.

Maar die test kon nog niet plaatsvinden, omdat daarvoor de buis vacuüm moet worden getrokken, en nog niet alle studententeams daar klaar voor waren. Pas als alle teams klaar zijn met de testen in de open lucht, gaat de competitie in zijn geheel naar de volgende fase. Waarschijnlijk is het team van Delft Hyperloop wel als eerste aan de beurt voor de test in een vacuüm. Die gaan vandaag plaatsvinden. Het maakt de laatste dag van de finale nog spannender, omdat aan het einde van de dag ook de winnaar bekend wordt gemaakt.

Elon Musk

Het zou ook kunnen dat Elon Musk nog een verschijning gaat maken. De excentrieke baas van SpaceX liet van zich horen op Twitter over de Hyperloop-competitie. Het is tot nu toe nog niet bekend wat commercieel gezien de volgende stap gaat worden van de Hyperloop voor SpaceX. Op die vraag komt misschien morgen een antwoord. Een spannende laatste dag dus voor Delft Hyperloop.

Wil je weten hoe het afloopt, blijf dan Bright.nl en ons YouTube-kanaal in de gaten houden. Hieronder de vorige vlog van Delft Hyperloop.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal