Is dit de draadloze oplader van de nieuwe iPhones?

Is dit de draadloze oplader van de nieuwe iPhones?

27-07-2017 16:01 Laatste update: 26-04-2018 19:14

De nieuwe iPhones zouden contactloos opgeladen kunnen worden. Gelekte foto's tonen de vermeende lader.

Volgens hardnekkige geruchten voegt Apple aan de nieuwe iPhones later dit jaar ook de mogelijkheid tot draadloos opladen toe. Echt draadloos is die methode echter niet, blijkt uit door Slashleaks gelekte afbeeldingen.

Net zoals bij allerlei Android-toestellen en IKEA-lampen gaat het om inductieladen. Een beetje zoals bij elektrische tandenborstels: je legt de telefoon op een laadplatform en hij begint op te laden. Die lader moet echter wel met een snoer op de elektriciteit aangesloten zijn, en de telefoon moet echt op het platform liggen om te laden.

Op de gelekte afbeelding is een relatief standaard magnetische inductielader te zien. Links op de foto zit een aansluiting voor een snoer. Het lijkt erop dat het om een Lightning-aansluiting gaat, en niet om usb-c. Het lijkt er al langer op dat de nieuwe iPhones gewoon weer de Lightning-aansluiting krijgen in plaats van usb-c, waar Apple al zijn nieuwe MacBooks exclusief mee uitrust.

iPhone 8 mogelijk later

In september weten we het zeker, dan presenteert Apple naar verwachting drie nieuwe iPhones: de iPhone 8 en de 7S en 7S Plus. Al deze modellen krijgen volgens de geruchten draadloos opladen. De iPhone 8 is mogelijk wel beperkt of pas later leverbaar. Volgens het Japanse Macotakara wordt de iPhone 8 pas eind dit jaar geleverd, en komt er geen witte versie.

Ook het gerucht dat de TouchID-vingerafdruksensor uit de nieuwe iPhones verdwijnt, herhaalt de Japanse site, die vaker als eerste juiste informatie over nog niet uitgebrachte iPhones wist te melden. De iPhone 8 zou de gebruikers herkennen met een iris-scanner en 3D-camera.

Dit zijn de belangrijkste iPhone 8-geruchten tot nu toe