Dyson-lampen nu te koop in Nederland

Dyson-lampen nu te koop in Nederland

23-03-2017 18:27 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Dyson maakt naast strakke stofzuigers ook bijzondere lampen en die zijn vanaf vandaag officieel te koop in Nederland.

Bureaulampen en kantoorverlichting zijn meestal niet de spannendste apparaten om te bespreken, tenzij Dyson zich erin mengt. Het bedrijf van uitvinder Sir James Dyson heeft onder meer de stofzuiger, de föhn en de handdroger al vernieuwd, zijn zoon Jake boog zich de afgelopen jaren over verlichting. Dat levert twee schitterend ontworpen maar vooral bijzonder presterende led-lampen op.

Zo is er CSYS, een strak ogende zogenoemde taakverlichting in gekruiste opstelling. Door de opstelling met Axis Glide-technologie kan de lamp soepel horizontaal en verticaal worden bewogen. Zo heb je een lamp die je hele tafel verlicht, of juist maar een klein deel. Met een aanrakingsgevoelige dimmerknop dim je het licht, de laatste instellingen worden daarbij steeds onthouden. Ook schitteren de lampen dankzij conische reflectoren minder dan doorsnee led-lampen.

Het meest bijzondere onderdeel is echter de levensduur van de lamp. Volgens Dyson blijven de helderheid en kleur tot 144.000 uur hetzelfde als op de eerste dag. Dat is onafgebroken ruim 16 jaar, of zo’n 37 jaar bij normaal gebruik. De lange levensduur heeft de lamp te danken aan koelbuistechnologie, een techniek die normaal gesproken wordt gebruikt om computerchips koel te houden. Door de leds koel te houden, blijven ze veel langer in optimale conditie.

Cu-Beam hanglampen

Diezelfde technologie wordt ook gebruikt in Dysons Cu-Beam hanglampen. De lamp is vooral gericht op kantoren en er waren al twee versies: de up-light die tegen het plafond schijnt voor indirecte verlichting, en de down-light die bedoeld is om werkoppervlakken te verlichten. De nieuwe Cu-Beam Duo kan schijnt zijn licht beide kanten op, en kan per situatie anders worden gebalanceerd. Tijdens presentaties schijnen de lampen bijvoorbeeld minder licht naar beneden.

De Dyson CSYS is verkrijgbaar in zwart/zilver en zwart/zwart en kost als bureaulamp of klemlamp 549 euro, en als vloerlamp 899 euro. De prijzen van de Cu-Beam hanglampen zijn op aanvraag bij dealers te vinden.

Lees ook: Eerste indruk Dyson AM10 luchtbevochtiger