© Venturebeat

Eerste foto's Samsung Galaxy S8 uitgelekt

Uitgelekt beeld van de Galaxy 8.

Eerste foto's Samsung Galaxy S8 uitgelekt

27-01-2017 13:51 Laatste update: 29-07-2017 00:00

Gelekte beelden tonen de voor- en achterkant van de nieuwe Samsung Galaxy S8. Ook de specificaties van het toestel zijn naar buiten gekomen. Minibreak: hij heeft gewoon een ouderwetse jack-ingang voor je koptelefoon.

De beelden komen van Venturebeat-journalist Evan Blass, ook wel bekend als EVleaks. Hij weet regelmatig de hand te leggen op foto’s of afbeeldingen van nog te verschijnen smartphones. Op de foto's is te zien dat de lange schermranden van de Galaxy S8 gebogen zijn, net als bij de Edge-modellen van de Galaxy S6 en S7. Ook de achterkant heeft van die gebogen randen, en naast de camera zit dit keer een vingerafdrukscanner.

Voorheen zat die in de thuisknop, maar die ontbreekt voor het eerst op de Galaxy S8. Er zou geen versie met platte schermranden verschijnen, wel sou de S8 in twee formaten verschijnen. De telefoon zou op de markt komen met schermformaten van 5,8 en 6,2 inch, beiden met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De aspectratio zou door de gebogen schermranden licht afwijken van de standaard 16:9-verhouding.

Wel een mini-jack

Net als bij de Galaxy S7 zou ook de Galaxy S8 in sommige landen een Qualcomm-chip krijgen – de Snapdragon 835 – en in andere landen een Samsung Exynos-chip, beide met 4 GB werkgeheugen. De S7 die in Europa werd verkocht gebruikt de chip van Samsung. In beide gevallen zou de S8 11 procent sneller zijn dan de S7, en 20 procent zuiniger.

De 5,8 inch S8 zou een accu met een capaciteit van 3000 mAh krijgen, het 6,2 inch model een accu van 3500 mAh. Net als de geannuleerde Note 7 krijgt de S8 een usb-c-aansluiting. In tegenstelling tot enkele geruchten is de Galaxy S8 nog voorzien van een koptelefoonaansluiting. Eerder werd gezegd dat Samsung in navolging van Apple de 3,5 mm mini-jack zou schrappen. De camera van beide modellen zou een 12 megapixel-exemplaar zijn, met een 8 megapixel selfiecamera.

De Galaxy S8 komt volgens Blass op 21 april op de markt. Het kleinere model zou dan 799 dollar kosten, de grote variant 899 dollar. Mogelijk liggen euro-prijzen iets hoger.

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV elke maandagavond op RTL Z