© De poster

Kriebelhoest? Dan maak je kans op een nep-Lamzac...

Kriebelhoest? Dan maak je kans op een nep-Lamzac...

22-07-2016 17:10 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Er is wéér een copycat van de zomergadget van het jaar, dit keer uit de kriebelhoestbranche.

Nu de koorts rond Lamzac een beetje is gaan liggen, is het juist de drogisterijwereld die stof doet opwaaien. Op posters van het Nederlandse Isla, producent van kriebelhoest- en keelpijnpastilles, prijkt een zongebruinde dame op een enorme groene ligzak. ‘Doe mee en win één van de Isla loungebags!’ is erop te lezen. De poster in het raam van een drogisterij verwijst door naar een actiefolder, die weer doorverwijst naar de website. Daar vul je een vragenlijstje in en upload je jouw bonnetje, zodat je kans maakt op de ligzak.

Rip off

Alleen op de foto is duidelijk te zien dat het niet om een originele Lamzac gaat, van de Nederlandse ontwerper Marijn Oomen, maar om een van de vele kopieën. Dat heeft Lamzac aan ons bevestigd. Er zit bijvoorbeeld geen groot label aan de spitse kant van de ligzak. Lamzac heeft veel last van deze na-apers en heeft tot nu toe nog elke rechtszaak gewonnen. Maar tegen de wildgroei aan zakken is niet op te procederen.

Vast geen slechte wil

Nu zullen de mensen van Isla vast niet met hele kwade bedoelingen op een nep-Lamzac het logo laten printen (we zijn nog in afwachting van een reactie), maar het laat wel zien hoe snel een concept weg kan lopen bij de originele bedenker. Je hebt trouwens nog tot 4 september om aan een kriebelhoest te komen...

We spraken begin april de bedenker van Lamzac over al die kopieën. “Hoe kunnen mensen zo zijn?”