Microsoft brengt Slack-rivaal Teams uit

Microsoft brengt Slack-rivaal Teams uit

15-03-2017 15:31 Laatste update: 26-04-2018 22:51

Microsoft rolt zijn chattool Teams nu wereldwijd uit. Ook verschijnt de Surface Book-laptop vanaf 20 april in Nederland.

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers behalve chatten, inclusief emoji en gifjes, ook bestanden delen en alle gesprekken en documenten doorzoeken. De dienst was al eerder aangekondigd, maar is sinds vandaag voor alle gebruikers beschikbaar. Microsoft Teams is onderdeel van het zakelijke Office 365 en werkt zowel op computers als op mobiele apparaten. Microsoft Teams integreert met onder meer Office, Skype en SharePoint, zodat gebruikers kunnen samenwerken aan documenten en kunnen bellen.

Teams-gebruikers kunnen ook in groepen video-gesprekken voeren. Verder wordt het mogelijk om chatbots toe te voegen aan de dienst, zodat er handelingen via tekstcommando's zijn uit te voeren. Microsoft heeft nog geen plannen om Microsoft Teams voor niet-zakelijke gebruikers beschikbaar te maken. Met de nieuwe dienst gaat Microsoft de concurrentie aan met de snelgroeiende zakelijke chatapp Slack, dat dagelijks al meer dan 5 miljoen actieve gebruikers heeft, waarvan er 1,5 miljoen betalen.

Microsoft Surface in april

De Nederlandse releasedatum van Microsofts Surface Book is eindelijk bekend. In oktober wisten we al dat de laptop begin 2017 naar Nederland zou komen, nu is de precieze datum bekend: 20 april. Het goedkoopste model met i5-processor, 8GB aan RAM en 128 interne opslag kost 1649 euro. De mogelijkheden lopen op tot Intel i7, 16GB werkgeheugen en 1TB opslag. Dat duurste model kost 3649 euro.

De laptop heeft een touchscreen en wordt met een Surface Pen geleverd. Het scherm is af te nemen en met de scharnier is hij als een boek om te vouwen.

Lees ook: Google maakt van Hangouts een Slack-concurrent