© Martin Hajek

'Nieuwe MacBooks eind deze maand aangekondigd'

'Nieuwe MacBooks eind deze maand aangekondigd'

18-10-2016 12:50 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Apple zou nog deze maand nieuwe MacBooks willen onthullen. De nieuwe modellen zouden alleen USB C- en Thunderbolt 3-poorten krijgen.

Apple zou zijn nieuwe MacBooks eind oktober willen presenteren, meldt de Japanse site Macotakara op basis van een 'betrouwbare Chinese leverancier'. De nieuwe MacBook Pro-modellen zouden geen USB 3.0- en MagSafe-aansluitingen meer hebben. In plaats daarvan beschikken ze over USB C- en Thunderbolt 3-poorten. Macotakara​ heeft vaker de komst van nieuwe Apple-producten als eerste gemeld, waaronder de iPad Pro en de iPhone 5.  

De nieuwe MacBook Pro's zouden op 27 oktober worden aangekondigd in 13- en 15 inch-varianten. De MacBook Pro-lijn is sinds mei 2015 niet meer ververst. Volgens geruchten zou Apple de laptops willen voorzien van een OLED-balk boven het toetsenbord. Naast de OLED-strip zou een stroomknop met ingebouwde vingerafdrukscanner komen.

De 13 inch versie van de MacBook Air zou ook nog een update kregen, met ook een USB-C-poort en een Thunderbolt 3-aansluiting. Volgens Macotakara gaat de 11 inch versie van de MacBook Air helemaal verdwijnen. Lees ook ons overzicht van de geruchten over de nieuwe MacBooks.